3.0.0.4.260 official to 3.0.0.4.246 merlin do i hav to clear NVRAM?

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by bigup, Nov 29, 2012.

  1. bigup

    bigup Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    11
    currently using 3.0.0.4.260 official and want to try 3.0.0.4.246 merlin

    i plan to do this remotely (logmein) so need to do know i have to clear NVRAM for this downgrade?

    ive done 3.0.0.4.260 official to 3.0.0.4.260 merlin remotely and it worked but wasn't to sure about downgrading to custom firmware

    thanks
     
  2. RMerlin

    RMerlin Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    12,694
    Location:
    Canada
    No need to clear your settings, unless you already had invalid settings in your nvram to begin with.
     
  3. doeboy

    doeboy New Around Here

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    2
    Ok, so I am brand new to this and I have been reading about different custom firmwares. I am going to try this one out on my RT-N66U. My question is do you need to do anything special to flash this (like DD-WRT or Tomato) or is it just like upgrading the official ones?
     
  4. RMerlin

    RMerlin Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    12,694
    Location:
    Canada
    Flashes just like a regular firmware. The only specific cases where you have to additionally reset your settings to factory defaults are:

    - If running an RT-N16 with a firmware version lower than 3.x
    - If running an RT-N66U with a firmware version lower than 3.0.0.4.220 (unless already running Asuswrt-Merlin)

    In both these cases, you should reset to factory defaults before, and after flashing.

    But in all cases, you can flash directly through the web interface like a regular Asus firmware.
     
  5. dazz87

    dazz87 Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    40
    In my case, I dont remember which firmware came with my 66u, but I did do a upgrade to 3.0.0.4.260 (Asus) no reset. I then flash to 3.0.0.4.246.20 (Merlin) again without factory reset. Should I have done a factory reset after flashing to 246.20? Everything is fine, but last night my ipad (5 Ghz) web pages took a long time to load, I eventually had to reboot the tablet to resolve it.
     
  6. RMerlin

    RMerlin Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    12,694
    Location:
    Canada
    Nvram clearing shouldn't be required in this case.
     

Share This Page