Cant connect iOS device to wifi when WAN is down

Discussion in 'ASUS N Routers & Adapters' started by ilium007, Jan 9, 2013.

  1. ilium007

    ilium007 Regular Contributor

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    50
    I noticed this tonight on a clients home router. When the WAN interface is down I couldnt connect an iPhone to the wifi network:

    ImageUploadedByTapatalk HD1357741180.842938.jpg

    So I could authenticate normally to the wifi network but then it pushed me to this log on page (for what reason I have no idea). I wanted to connect to the internal wifi to stream music to a wired network device and dont know why I was being prompted with this Asus page.

    Any ideas ?

    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
    Last edited: Jan 9, 2013
  2. guipel

    guipel Occasional Visitor

    Joined:
    Aug 13, 2012
    Messages:
    29
    Location:
    Brazil
    Same behaviour here.
    This is annoying because we could connect iOS apps to some services on local network.

    However, I guess this is more related to iOS to Asus router.

    Waiting for the experts... :)
     
  3. RMerlin

    RMerlin Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    13,003
    Location:
    Canada
    Asus did some iOS-related fixes about Internet detection with 3.0.0.4.266 (only available for the RT-AC66U at this time). You could try my firmware for the RT-N66U, which also includes those iOS fixes they did.
     
  4. ilium007

    ilium007 Regular Contributor

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    50
    I have been running your firmware since day one on this RT-66U.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  5. RMerlin

    RMerlin Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    13,003
    Location:
    Canada
    But have you upgraded to 266.23b?
     
  6. ilium007

    ilium007 Regular Contributor

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    50
    No I hadn't sorry. I upgraded last night and the my dnsmasq.conf.add seemed to stop working so I rolled back. Will investigate further tonight.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  7. RMerlin

    RMerlin Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    13,003
    Location:
    Canada
    The iOS fix is only in build 266.xx.

    Just tested dnsmasq.conf.add and it works fine here:

     
  8. ilium007

    ilium007 Regular Contributor

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    50
    Ok cool - I'll test again tonight.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     

Share This Page