Recent content by nbdwt73

  • SNBForums will be unavailable for about 2 hours TOMORROW 23 January starting around 2PM EDT for a server changeover.

    All accounts and posts will be preserved.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.
  1. N

    Problem with a Samba share account

    I did see your original post. I was able to correct my problem using your instructions - now all is well. As always, thanks for your excellent care!
  2. N

    Problem with a Samba share account

    I deleted /etc/samba/smbpasswd and recreated it. So far, no more log entries. Is there a way to delete a particular account (user)? I cannot edit the account nor add a password to it so I want to delete and re-add...
  3. N

    Problem with a Samba share account

    I have a Samba share enabled on my 86U (been there for years). Oddly a few days ago my logs complained - ":build_sam_account: smbpasswd database is corrupt!". Is there a way to rebuild (or delete and replace) this file? Thanks
  4. N

    Happy birthday to us

    HAPPY BIRTHDAY!!! I have been a loyal user since 2014... Always impressed! Thank you (and all involved) for your dedication...
  5. N

    FAQ(?): Recommended devices?

    I have a similar environment (2 floors, lots of concrete and steel). I have been using an 86U as my primary router with hardwired 68U APs for years - service was pretty good. With the latest release I decided to try setting up a mesh network for the 68Us (2 of them). I have to admit that this...
  6. N

    NFS client on 384.9

    Damn... Ok thanks Eric. I will use a different solution for my problem - I can export the directory via NFS export on the router, mount it on my linux server then load the files that way. It was just cleaner if I did it from the router side... I appreciate your efforts and support... Oh, and...
  7. N

    NFS client on 384.9

    **************** UPDATE - Got it. Turned off AIProtection - works now. Apparently the modules are not loading (had already tried the AIProtection toggle...). Now I need to figure out how to address AIProtection... UPDATE #2 - It is the Two Way Intrusion Detection system within Trend Micro...
  8. N

    NFS client on 384.9

    Thanks Colin... I tried to add those modules (modprobe) with same results... mount -t nfs -o nolock 192.xxx.xxx.xxx:/mnt/net_backups/VPN/Backup/QB /mnt/QB pmap_getmaps.c: rpc problem: RPC: Unable to receive; errno = Connection timed out mount: RPC: Remote system error - Connection refused...
  9. N

    NFS client on 384.9

    Well, unfortunately this new release does not fix the problem with client NFS. The errors are the same although now NFS does seem to be running... find / -name '*ko' | grep fs /lib/modules/4.1.27/kernel/fs/nfs/nfsv2.ko /lib/modules/4.1.27/kernel/fs/nfs/nfsv3.ko...
  10. N

    NFS client on 384.9

    Yes... Fix is coming in 348.9. Look at the changelog for the upcoming release (https://asuswrt.lostrealm.ca/changelog-382)
  11. N

    NFS client on 384.9

    Thanks... Merry Christmas everyone
  12. N

    NFS client on 384.9

    Based on my limited knowledge and research I came to the same conclusion. As you see earlier in this thread, I had also tried the NFS enable several days ago with no luck. find / -name '*ko' | grep fs: /lib/modules/4.1.27/kernel/fs/nls/nls_cp437.ko...
  13. N

    NFS client on 384.9

    I have tried with NFS enabled. Output: 24 Moncure 0 SW< [kblockd] 6549 nobody 1836 S /usr/sbin/portmap 6618 Moncure 0 SW< [rpciod] 6626 Moncure 1884 S /usr/sbin/statd 6629 Moncure 0 SW [lockd] 6630 Moncure 0 SW [nfsd] 6631 Moncure 0 SW [nfsd]...
  14. N

    NFS client on 384.9

    I did try without the colon... mount -t nfs -o nolock 192.168.100.110/mnt/net_backups/VPN/Backup/QB /mnt/QB mount: mounting 192.168.100.110/mnt/net_backups/VPN/Backup/QB on /mnt/QB failed: No such device
  15. N

    NFS client on 384.9

    I did not find anything in the logs of interest. What I did though was to take an RT-AC68U that i had replaced with the 86U and updated the firmware to the latest (same as the 86U). The setups are now identical. What I found was that the 68U will mount perfectly while the 86U will not. All...
Top