Recent content by Ydnaroo

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.
  1. Y

    Cannot See RT-AC68U in Win 10 'Computers'

    Hi again Colin. Thanks for taking the trouble to reply. I'm obviously getting far out of my depth here so I'll just have to accept that it all works by 'magic'. I've got what I want working now so I'll settle for that. Thanks again - Y :)
  2. Y

    Cannot See RT-AC68U in Win 10 'Computers'

    OK thanks. Probably didn't grasp that when you posted (and I'm getting out of my depth here :confused:). If you don't mind, what 'method' is used with SMBv2 /3 to show connected devices in windows explorer? Assume the RT-AC68U/Merlin doesn't support that protocol. I'd thought that as all my...
  3. Y

    Cannot See RT-AC68U in Win 10 'Computers'

    Hi again. Just to recap: I had up to 4 Win 10 PCs and a NAS on the network and all the PCs could see the others and the NAS in the Windows browser but not the Router. On the router Samba page it was set to enabled with the default device name (RT-AC68U-xxx), WORKGROUP set, SMBv2, Master browser...
  4. Y

    Cannot See RT-AC68U in Win 10 'Computers'

    Hi. Thanks all for your replies. I've just got in and have to go out again for the evening (uk time). I'll have a look later/in the morning and get back then. Thanks again - Y
  5. Y

    Cannot See RT-AC68U in Win 10 'Computers'

    Hi. I have RT-68U running Merlin 384.9. I'm trying to set up a simple share using a drive in a USB socket on the router. I've done what I think is necessary in the router but when I go back to Win 10 explorer I cannot see the router in the Network-Computers area. The router appears in the...
  6. Y

    Help with Merlin Log Entries

    Thank you very much. Wasn't sure if it was something to worry about. Regards - Andy
  7. Y

    Help with Merlin Log Entries

    Hi I'm using a RT-AC68U running Merlin. I noticed loads of lines like the following in my log yesterday: Nov 14 16:35:40 ovpn-server1[11802]: 134.255.229.75 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting Nov 14 16:35:41 ovpn-server1[11802]: 134.255.229.75 TLS: Initial packet from...
  8. Y

    Asus RT-AC68U setting up Routing using CLI Help

    Hi. Re above. I've now sorted this using the excellent info here: https://www.snbforums.com/threads/access-modem-configuration-page.11957/page-2#post-111756 I've entered using telnet: ifconfig `nvram get wan0_ifname`:0 192.168.2.2 netmask 255.255.255.0 Note : the IP number shown in bold...
  9. Y

    Asus RT-AC68U setting up Routing using CLI Help

    Hi. I have an Asus RT-AC68U Firmware Version:3.0.0.4.380_7378 in a pretty vanilla router setup. I want to be able to access a modem on the WAN connection that is set to be accessed on 192.168.2.1. Having dug about in various places on the web I have come up with the following CLI command...
Top