1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

5Ghz wifi stopped working on AC66U

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by kreutpet, Jan 15, 2019.

  1. kreutpet

    kreutpet Occasional Visitor

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    17
    Hi ,

    my AC66U with 380.66_6 stopped showing the 5GHz wifi.
    The settings are all ok and on the Web UI the 5GHz is enabled.

    The dmesg show that the eth2 which should be initialized during startup is not created.
    What could be the route cause for this?
    Is it a hardware issue ?
    How can i investigate where the problem could be?

    Thanks
     

    Attached Files:

  2. kreutpet

    kreutpet Occasional Visitor

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    17
    Hi,

    i did some further investigations on the router and tried hard reset (30-30-30).
    After that the 5GHz Wifi came back.
    very strange

    Thanks
     
  3. Grisu

    Grisu Very Senior Member

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    1,508
    there is no 30-30-30 reset on Asus routers, never been, just the reset with button or WPS while powering on or in GUI.
     
  4. kreutpet

    kreutpet Occasional Visitor

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    17
    thanks, will try next time the 5Ghz stops working.
    Still strange why the 5GHz stops working.