Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

AB-Solution - The Ad Blocking Solution (v3.9.2)

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by thelonelycoder, Feb 15, 2017.

  1. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    Then you may safely delete the file.
    This is what it meant by investigating it first when the installer told you so.
     
  2. Laonifaron

    Laonifaron Occasional Visitor

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Messages:
    39
    Hey man thanks for the help. I've been trying to reinstall, but I'm still running into issues:

    AB-Solution 3.9.0: pixelserv-tls install

    pixelserv-tls server stats not available,
    trying to start pixelserv-tls again, with verbose output:


    stopping pixelserv-tls
    Checking pixelserv-tls (AB-Solution)... alive.
    Shutting down pixelserv-tls... done.

    removing pixelserv-tls virtual IP 192.168.1.3

    starting pixelserv-tls virtual IP 192.168.1.3

    starting pixelserv-tls

    writing the pixelserv-tls startup script
    restarting pixelserv-tls to apply changes
    Starting pixelserv-tls (AB-Solution)... done.

    trying to get pixelserv-tls server stats, in verbose mode:
    --2017-08-06 16:56:38-- http://192.168.1.3/servstats.txt
    Connecting to 192.168.1.3:80...


    192.168.1.3 is definitely free and not taken by anything. dhcp also only starts at 192.168.1.30. Don't know what's wrong here.
     
  3. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    At this point it would have presented you three choices.
    Option 3 is recommended.
     
  4. Laonifaron

    Laonifaron Occasional Visitor

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Messages:
    39
    Works. Thank you!
     
  5. elorimer

    elorimer Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2013
    Messages:
    317
    Did, thanks for the clarification.
     
  6. mannp

    mannp Occasional Visitor

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    35
    Thanks for all the details :), but that is what I have already done and it shows;

    When I use my vpn which bypasses the router blocking I can get to both sites with no issues.
     
  7. Laonifaron

    Laonifaron Occasional Visitor

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Messages:
    39
    Unfortunately, my problems don't stop.

    ab-solution keeps telling me there is an error, when I enter 22, I get this:

    Shutting down pixelserv-tls... done.
    Starting pixelserv-tls (AB-Solution)... done.
    pixelserv-tls is not running

    Any way to fix that? ab-solution doesn't seem to be able to do it all by itself.
     
  8. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    In the SSH terminal do:
    Code:
    ifconfig br0:pixelserv 192.168.1.3 up
    then
    Code:
    ping -c 2 192.168.1.3
    then
    Code:
    /opt/etc/init.d/S80pixelserv-tls restart
    then
    Code:
    wget --tries=6 --retry-connrefused -O /tmp/servstats.txt 192.168.1.3/servstats.txt
    then
    Code:
    cat /tmp/servstats.txt
    Which one fails?
     
    Last edited: Aug 6, 2017
  9. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    nslookup: can't resolve 'plugins.piwik.org'
    See what's stopping to resolve it. AB always resolves to either the real IP or the pixelserv IP if on or 0.0.0.0.
    Use f option 1 to see what dnsmasq has to report.
     
  10. Laonifaron

    Laonifaron Occasional Visitor

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Messages:
    39
    The wget doesn't display anything. There is no output at all and it doesn't terminate. It just seems stuck until i ctrl + c.

    The cat goes through, but doesn't display anything. All the earlier commands worked fine.
     
  11. mannp

    mannp Occasional Visitor

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    35
    Thanks for that, it gives me the following, with my pixelserve address being 192.168.1.2;

    So does this mean that they aren't being blocked by your solution?
     
  12. narcisanuxxl

    narcisanuxxl New Around Here

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    9
    Sounds good.
     
    thelonelycoder likes this.
  13. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    Y2k bug or what? The Matrix trilogy was all the hype in that time.
     
  14. mannp

    mannp Occasional Visitor

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    35
    LOL, thats the name of my domain :)
     
  15. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    So your domain resolves it to NXSOMAIN.
    Find out why.
     
  16. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    Then while in /home/root:
    Code:
    wget 192.168.1.3/servstats.txt
    and then
    Code:
    cat 192.168.1.3/servstats.txt
     
  17. mannp

    mannp Occasional Visitor

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    35
    Ok thanks, never heard of NXSOMAIN, but will look into it further, thanks.

    Strange this is why is the log showing plugins.piwik.org.THEMATRIX rather than plugins.piwik.org which was the url requested in the browser.

    For some reason the domain name has been appended.

    Edit: Since domain name is the invalid domain, you got a NXDOMAIN response i.e an error message indicating that domain is either not registered or invalid. Which is incorrect, as it does exist.
     
  18. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
     
  19. thelonelycoder

    thelonelycoder Part of the Furniture

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    3,305
    Location:
    Switzerland
    In the AB sub menu, use es and set the three Dnsmasq settings as follows:
    1500
    5
    on
    See if that helps.
     
  20. mannp

    mannp Occasional Visitor

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    35
    Yeah thanks just found it on google too :) thanks for searching.

    Not sure what is causing it to say its invalid as I can go to that url on my browser while using my vpn, so its either AB or DNS crypt thats doing something weird.

    Will do some more reading on dns-crypt to see if its causing this.

    Thanks again.
     

Share This Page