1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. SNBForums Code of Conduct

    SNBForums is a community for everyone, no matter what their level of experience.

    Please be tolerant and patient of others, especially newcomers. We are all here to share and learn!

    The rules are simple: Be patient, be nice, be helpful or be gone!

    Dismiss Notice
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

Aimesh node information

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by StefanoN, Jan 20, 2020.

  1. StefanoN

    StefanoN Regular Contributor

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    57
    Hello
    I use an rt-ac68u and a dsl-ac68u with stock firmware as aimesh nodes. Is it possible to use their ethernet ports too? I tried to connect a PC linux to one of the ports but since I connected it I have had problems with the wifi (some IOT devices connected and disconnected).
    The problem was solved by disconnecting the PC Linux + reboot of nodes.

    Thanks
     
  2. JDB

    JDB Very Senior Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    970
    I use the ports on all my nodes with no problem.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. Ronald Schwerer

    Ronald Schwerer Senior Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    416
    As stated above, wired ports on nodes work fine. At least with the RT-AC68U. I don't have any knowledge of the DSL version.
    Are you sure your PC is using DHCP? Make sure it doesn't use a fixed IP or you might had address conflicts.
     
  4. StefanoN

    StefanoN Regular Contributor

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    57
    thanks for the replies. The ip addresses are different, what I noticed is that the problems have been born since I installed the 384.14 on the rt-ac86u router. Now I am testing version 384.15 and at the moment I am not experiencing problems or need to restart the nodes.
     
    Hammer73 and Ronald Schwerer like this.