Asus AC5300 QOS , loss of serious bandwidth

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

citation10

Occasional Visitor
Hey all ! I have a RT-AC5300 Merlin FW and I need to enable Bandwidth Limiter to 20mbps / 20mbps . Once I do this my 1 gig fiber speeds drop to about 300mbps .

I also have a GT5300 ( Raptor 4 core ) and does the same thing .

Is there something I can do ?
 

dave14305

Part of the Furniture
Bandwidth limiter requires HW acceleration to be disabled.
 

citation10

Occasional Visitor
There isnt a spot to enable / disable .. However when I was testing just now I can see when I enable QOS the Hardware Acceleration is Disabled .
when I disable QOS and reboot it goes to enabled . It looks to be automatic .
None the less , after verifying it is disabled and QOS on , I still lose 700meg in bandwidth , so thats not the solution .
 

dave14305

Part of the Furniture
after verifying it is disabled and QOS on , I still lose 700meg in bandwidth , so thats not the solution .
Correct. It is the CAUSE of losing throughput. You cannot use Traditional QoS or Bandwidth Limiter and still keep HW Acceleration. Only Adaptive QoS works with HW Acceleration.
 

citation10

Occasional Visitor
Okay so , with bandwidth limiter enabled and HW acceleration disabled I get 300mbps speed . Is there a way to have my full normal bandwidth with bandwidth limiter on ?
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top