ASUS Adaptive QoS Broken in AX58U

asusrunshot

Occasional Visitor
Hello All

So I have an ASUS RT AC3100 and AX58U. Both of these devices have a problem with Adaptive QoS. It seems like a lot of packets are not being marked at all and a lot of them are not marked correctly for upload and download.

qdisc htb 1: dev eth4 root refcnt 2 r2q 10 default 0 direct_packets_stat 13184 direct_qlen 1000
qdisc htb 10: dev eth4 parent 1:10 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 11: dev eth4 parent 1:11 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 1 direct_qlen 1000
qdisc htb 12: dev eth4 parent 1:12 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 13: dev eth4 parent 1:13 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 14: dev eth4 parent 1:14 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 15: dev eth4 parent 1:15 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 16: dev eth4 parent 1:16 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 17: dev eth4 parent 1:17 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 1000
qdisc htb 1: dev br0 root refcnt 2 r2q 10 default 0 direct_packets_stat 15928 direct_qlen 2
qdisc htb 10: dev br0 parent 1:10 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 11: dev br0 parent 1:11 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 12: dev br0 parent 1:12 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 13: dev br0 parent 1:13 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 14: dev br0 parent 1:14 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 15: dev br0 parent 1:15 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 16: dev br0 parent 1:16 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2
qdisc htb 17: dev br0 parent 1:17 r2q 10 default 256 direct_packets_stat 0 direct_qlen 2

Somehow this problem is happening across AC and AX devices. Something is really wrong with trend micro trx file version 314.

If someone from Trend Micro visits this forum or if someone else has an older version of the trx file for the tdts engine that doesn't have this problem for me to test I'd be happy to.

Same problem occurs in ASUS RT-AC3100.

 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top