Asus AX88u Upload speed issue

Damit1

New Around Here
Hi guys,
So I own 2 pc of ASUS ax88u since August.
I have issue with upload speed.
It is that specfic , that I know only of 6 people who have this glitch.

I live in Israel, connected to Partner ISP.
The package I pay for is up to 1000Mbps/ 100Mbps.
I have this issue, since the day I got it out of the box.
In wireless speedtest , you get 50-70Mbps upload speed. Usually around 50Mbps.
In a WIRED speed test - the test is valid- 900+Mbps/ 100-120Mbps.
In a file upload session- wired/wireless both, I get no more than 40Mbps upload rate tops (which approx. equivalent with the wireless speedtest).
If I bypass router AX88U, and connecting straight to the modem (DLINK MEDIA converter, fiber to RJ45 with DHCP link), i get 100M average upload speed, as should.
Asus are investigating that since August.
I do know that in my country only few people have this issue with this isp and Ax88U (10 people top).
With other ISP in Israel, there is no such issue.
It is specfically this ISP, and not all of the clients, just small group.
Anybody have an idea about the cause of this matter?
Maybe someone who had/have this issue too?
I know it happens in both American version of router, and European one.
both have same HW ver 1.1.

I should probably mention I have Official firmware by Asus, not 3rd party like Merlin.
I afraid to deal with that.
Running latest stable FW 3.0.0.4.384_9579
Had for few days the 9566 FW which was terrible and tons of issues, so I downgraded to 9559 for 2 months and was perfect- except for this issue- which occurred there as well.
Thank you
 
Last edited:

Damit1

New Around Here
Hi guys,
So I own 2 pc of ASUS ax88u since August.
I have issue with upload speed.
It is that specfic , that I know only of 6 people who have this glitch.

I live in Israel, connected to Partner ISP.
The package I pay for is up to 1000Mbps/ 100Mbps.
I have this issue, since the day I got it out of the box.
In wireless speedtest , you get 50-70Mbps upload speed. Usually around 50Mbps.
In a WIRED speed test - the test is valid- 900+Mbps/ 100-120Mbps.
In a file upload session- wired/wireless both, I get no more than 40Mbps upload rate tops (which approx. equivalent with the wireless speedtest).
If I bypass router AX88U, and connecting straight to the modem (DLINK MEDIA converter, fiber to RJ45 with DHCP link), i get 100M average upload speed, as should.
Asus are investigating that since August.
I do know that in my country only few people have this issue with this isp and Ax88U (10 people top).
With other ISP in Israel, there is no such issue.
It is specfically this ISP, and not all of the clients, just small group.
Anybody have an idea about the cause of this matter?
Maybe someone who had/have this issue too?
I know it happens in both American version of router, and European one.
both have same HW ver 1.1.

I should probably mention I have Official firmware by Asus, not 3rd party like Merlin.
I afraid to deal with that.
Running latest stable FW 3.0.0.4.384_9579
Had for few days the 9566 FW which was terrible and tons of issues, so I downgraded to 9559 for 2 months and was perfect- except for this issue- which occurred there as well.
Thank you
Bump
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top