Release Asus RT-AX58U Firmware 386.43588 (7-28-21)

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

det721

Part of the Furniture
Version 3.0.0.4.386.43588
2021/07/28 51.34 MBytes
ASUS RT-AX58U Firmware version 3.0.0.4.386.43588
1. Fix AiMesh issues.
2. Improve system stability.
3. Fix WAN DNS setting cannot setup LAN side pihole server.
4. Modify few IPTV settings.
5. Add IPv6Plus support.
6. Add Google assistant support. (app version later than 1.0.0.6.38)
 

DelBierzo

Occasional Visitor
>> RT-AX58U - DRIVER & TOOLS <<

3.0.0.4.386.43588.png
 

RogerSC

Part of the Furniture
Anyone (besides me *smile*) use the RT-AX3000 or RT-AX58U in media bridge mode? I tried 43406 and it didn't work right, seemed to disconnect fairly often. Hoping that this new version does work right. I don't want to waste time if it's known not to work, though. Had to revert to 41700 firmware after 43406 didn't work for me. 41700 seems fine, I can stay with it, but would like to go to newer firmware if I can.
 
Last edited:

Ryansr

Occasional Visitor
Just wanted to indicate that I have upgraded successfully from this default ASUSWRT firmware (386_43588) to the Merlin firmware (386.3_2). No issues found on the RT-AX58U and everything works as expected thus far.

Merlin_AX58U_386.3_2.jpg
 
Last edited:

socaljazzdude

Occasional Visitor
Anyone (besides me *smile*) use the RT-AX3000 or RT-AX58U in media bridge mode? I tried 43406 and it didn't work right, seemed to disconnect fairly often. Hoping that this new version does work right. I don't want to waste time if it's known not to work, though. Had to revert to 41700 firmware after 43406 didn't work for me. 41700 seems fine, I can stay with it, but would like to go to newer firmware if I can.
I use my RT-AX58 as a AiMesh Node, but it serves mostly as a wireless media bridge for my work laptop and my desktop. Like you described, I have had some issues with the router either disconnecting from my AT-AC86U or after about 2 weeks I start to loose bandwidth to the point where any client connected gets dial up like speed.

Then I upgraded to 386.43588 and so far it's been 3 weeks and I haven't had a disconnect or degraded bandwidth. Crossing my fingers in hopes that this is the fix we have all been waiting for.
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top