Asuswrt-Merlin "Apply" button not working in windows 11.

Socio

New Around Here
I was trying to update some settings on my router and noticed that the "Apply" button was not working. Decided to update the firmware, thinking that that was the problem, and was unable to do it; after selecting the file to upload nothing happen, tried several times. Try to reset the router thinking that this was the issue with no luck as the "Reboot" button did not work either, did a manual reset, but this did not solve the problem. Used the Asus App and was able to reset the router and change the setting but not update it. Also used different browsers, Edge, Chrome, Firefox, and Opera, with no luck. Then use a Windows 10 computer as well as an android tablet and they both worked; was able to update the firmware and change settings. After the firmware update, the "Apply" and "Restart" buttons are still not working in Windows 11.

Does anyone else have this problem with Windows 11?


AsustWRT-Merlin from 386.7_2 to 386.8

Router- RT-AX88U.

OS- Windows 11 Pro, latest update.



Thanks.
 

OzarkEdge

Part of the Furniture
I was trying to update some settings on my router and noticed that the "Apply" button was not working. Decided to update the firmware, thinking that that was the problem, and was unable to do it; after selecting the file to upload nothing happen, tried several times. Try to reset the router thinking that this was the issue with no luck as the "Reboot" button did not work either, did a manual reset, but this did not solve the problem. Used the Asus App and was able to reset the router and change the setting but not update it. Also used different browsers, Edge, Chrome, Firefox, and Opera, with no luck. Then use a Windows 10 computer as well as an android tablet and they both worked; was able to update the firmware and change settings. After the firmware update, the "Apply" and "Restart" buttons are still not working in Windows 11.

Does anyone else have this problem with Windows 11?


AsustWRT-Merlin from 386.7_2 to 386.8

Router- RT-AX88U.

OS- Windows 11 Pro, latest update.



Thanks.

FWIW I'm having an issue lately with Win10 Edge where certain links on this forum do not highlight and select until I scroll them or adjust the mouse selector a bit. This is new and not normal and I'm sort of suspecting an MS update issue, especially given last Sunday's 9/4 MS update that caused false threat alerts when using the browser.

OE
 

Ronald Schwerer

Very Senior Member
@ Socio: Make sure your router's time zone settings are correct (in Administration/System). It has been known to get corrupted and prevent settings from being saved. In fact, try setting it to Greenwich Mean Time (+0) and Apply. Then make your other changes. If that fixes your issues, you can go back to set your correct TZ.
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top