1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

Cisco RV340 Router new firmware Upgrade

Discussion in 'Routers' started by coxhaus, Jan 17, 2019.

  1. coxhaus

    coxhaus Part of the Furniture

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    2,384
    Location:
    texas
    There is a new firmware version out. It seems to be a lot different. I have upgraded in the middle of a Hulu streaming. Restarting works fine. They recommend starting from factory reset. I will have to do that a little later when I have more time. It is working after the upgrade without any changes.

    Some of the feature are to bring the router under the Cisco Umbrella. I am not sure what that means exactly. The GUI interface is different.
     
  2. Dave Parker

    Dave Parker Regular Contributor

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    148
    Location:
    Marmaduke Ar.
    My knowledge is very limited on networking issues and hopefully someone more knowledgeable will offer there opinion on this, but seems like a very bad idea to upgrade firmware while streaming or downloading anything.
     
  3. coxhaus

    coxhaus Part of the Furniture

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    2,384
    Location:
    texas
    My wife and I were streaming a Hulu movie. She had to leave and go to a meeting. When she returned an hour or 2 later I had upgraded the firmware while she was gone. We settled back down and finished the movie. So not exactly the way it sounded.

    I did this once with pfsense where after the upgrade I had problems with Hulu commercials running and causing problems. I posted on pfsense's site. It was fixed in a later release.
     
  4. System Error Message

    System Error Message Part of the Furniture

    Joined:
    Oct 14, 2014
    Messages:
    4,063
    in a busy network, it may not be possible to update when the network is idle.
     
  5. coxhaus

    coxhaus Part of the Furniture

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    2,384
    Location:
    texas
    I agree everybody needs to figure out their best time to upgrade. My point is Cisco recommends doing a factory reset and reconfigure from scratch. I did not and it still runs for me.
     
  6. sfx2000

    sfx2000 Part of the Furniture

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    13,788
    Location:
    San Diego, CA
    When you get a chance to schedule a maint window, it would probably be good to follow thru with the reset and reconfigure...
     
  7. coxhaus

    coxhaus Part of the Furniture

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    2,384
    Location:
    texas
    It's on my list when I have time. I do like the new GUI better. I think it is a little faster.