Diversion Diversion is not working

  • ATTENTION! You'll notice a Prefix dropdown when you create a thread. If your post applies to one of the topics listed, please use that Prefix for your post. When browsing the thread list you can use the Prefix to filter the view.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

fearz

Senior Member
Hello,

I'm using Merlin 384.19 on AC-5300 and for some reason diversion isn't blocking ADS., I tried re-installing, different pre-defined lists (from Standard to medium to Large...nothing seems to work...)

Tried re-installing and without installing UIDivStats also...won't work too.

can someone help please? Here is my log file:
 
Last edited:

jrmwvu04

Very Senior Member
Safari bypasses your dnsmasq settings. I am currently in the midst of figuring out how precisely, and what can be done about it. I am presuming it's some flavor of DoH but still investigating. In the meantime, the answer to your question of "why doesn't it work" is that safari is doing something to bypass it. You can test this for yourself by using Firefox. I have been away from this board for a few months, so I'm digging to see if this has been addressed yet.

edit: addressed below
 
Last edited:

fearz

Senior Member
Safari bypasses your dnsmasq settings. I am currently in the midst of figuring out how precisely, and what can be done about it. I am presuming it's some flavor of DoH but still investigating. In the meantime, the answer to your question of "why doesn't it work" is that safari is doing something to bypass it. You can test this for yourself by using Firefox. I have been away from this board for a few months, so I'm digging to see if this has been addressed yet.

Was using Chrome, same results, maybe Firefox was blocking (some and some not)....

But its true...Safari never blocked.
 

jrmwvu04

Very Senior Member
@thelonelycoder is this something you encountered or dealt with at all? I haven't been around as much lately and the board structure is much different, I'm having trouble finding anything on the subject.
 

thelonelycoder

Part of the Furniture
@thelonelycoder is this something you encountered or dealt with at all? I haven't been around as much lately and the board structure is much different, I'm having trouble finding anything on the subject.
I asked Mr. Dnsmasq a while ago if there's a way Dnsmasq can handle type 65 queries directly and not forward them so that local hosts entries are respected. I have yet to receive a reply. It's been months so I doubt this is doable or even easily possible. There are patches on GitHub that seem to work though.

There is hope.
 

KGB7

Very Senior Member
Hello,

I'm using Merlin 384.19 on AC-5300 and for some reason diversion isn't blocking ADS., I tried re-installing, different pre-defined lists (from Standard to medium to Large...nothing seems to work...)

Tried re-installing and without installing UIDivStats also...won't work too.

can someone help please? Here is my log file:
Had same issue. Had to manually update AMTM to latest version, then manually update all entware packages with in Devirsion.

I mainly use Safair on Mac and on iOS devices. Devirsion is working fine with out issues right now.
 

Ubimo

Senior Member
Hi
I'm using WireGuard manager with a VPN. Specifically, I'm using Cloudflare WARP on my router.
Diversion seems to not work when the tunnel/connection is active anymore.
How can I resolve this?
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top