Diversion Diversion slowing down?

  • ATTENTION! You'll notice a Prefix dropdown when you create a thread. If your post applies to one of the topics listed, please use that Prefix for your post. When browsing the thread list you can use the Prefix to filter the view.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

JT Strickland

Senior Member
I must have something set wrong. This happened before: Diversion seems to block less and less, and is reflected by the percentage blocked in UiDivStats, and then seems to quit blocking anything.

The standard blocking list is set to update twice a week. I tried a manual update but didn't affect anything. I don't have anything in the whitelist or the blacklist. I believe I uninstalled and reinstalled it before, but this shouldn't be necessary if I can find out what it wrong.

I appreciate any help,
 

dave14305

Part of the Furniture
Is this based on actual browsing/blocking experience or just worrying about stats?
 

JT Strickland

Senior Member
Is this based on actual browsing/blocking experience or just worrying about stats?
No, I could care less about the stats, but when it starts with 2 out of 3 blocked and dwindles down to 1 in 10, then 5 in a hundred, and so on, and the log verifies it.
It doesn't seem like normal behavior, or it didn't behave that way before the last firmware upgrade. I assume it is a setting that got left when I upgraded my usb and swap file, but I don't know what. It's not critical, I will try reinstalling if there's not a logical reason or answer.
 

dave14305

Part of the Furniture
You should verify your LAN DHCP DNS servers are blank and DNSFilter is enabled in Router mode to ensure no queries are sneaking past dnsmasq and Diversion. And that your browsers aren’t self-upgrading to DoH.
 

JT Strickland

Senior Member
The DHCP DNS servers are blank, and DNSFilter is set to Router. The DOH may be the culprit, Firefox has done it to me before, but it doesn't look like it in the settings.
thanks,
jts
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top