1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

EdgeRouter POE Setup

Discussion in 'Routers' started by JWadle, Jul 29, 2016.

  1. JWadle

    JWadle Occasional Visitor

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    26
    Location:
    Boulder CO
    I am using an Ubiquiti EdgeRouter POE configured using the included WAN+2LAN wizard as follows :

    Eth0 - Unused
    Eth1 - Comcast Internet
    Eth2 - PC#1
    Eth3 - Actiontec MOCA Adapter
    Eth4 - PC#2

    Eth2-4 use the samee DHCP server (192.168.2.2-254). Is there any way to configure Eth0 to make it part of the same DHCP network?

    Thanks for any assistance.

    - John
     
  2. sfx2000

    sfx2000 Part of the Furniture

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    14,332
    Location:
    San Diego, CA
    Remember, the ports on Edgerouters are not switched ports, they're interfaces - best thing to do is use one as LAN, and drop it into a switch (managed is preferred, but any switch will do).

    There are ways to make those ports emulate switched ports, and that is outlined in the friendly user documentation.
     
  3. mattiL

    mattiL Regular Contributor

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    156
    An Edgerouter X is switched.
    I have port eth0 as wan and ports eth1-4 added to switch0 on my ER-X.

    But perhaps you have another model of Edgerouter.
     
  4. abailey

    abailey Very Senior Member

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    590
    Location:
    Tennessee, USA
    My understanding is that ports 2-4 on the Edgerouter POE are switched ports. OP, yes you can bridge Eth0 with ports 2-4 but it will put an extra processing strain on your router as Eth0 is not a switch port like 2-4.
     
  5. sfx2000

    sfx2000 Part of the Furniture

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    14,332
    Location:
    San Diego, CA
    ERX is not switched by default, but can be configured to make the ports switchable...

    See here -- vendor stuff...

    https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-x/

    Seems like best of both worlds perhaps - there are times were one wants independent interfaces vs. switched ports, and the ERX does both.