[Experimental] WireGuard for RT-AC86U/GT-AC2900/RT-AX88U/RT-AX86U

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

gspannu

Regular Contributor
Hi

I've managed to make my wireguard sever in asus ac86u connect the tunnel,but is not working.

I mean, I have tunnel stablished,handsake works and command wg in the router shows me that the client is connected,and log in the client says that tunnel is enabled and handsakes and all stuff is working,plus I have data send and received.

the problem,is that if I try to search internet or even try to acces the router's main page,it won't work.

proably something is blocking my tunnel to connect to any local or non-local server

¿any thoughts?
a) Do you have a DNS entry in your client config?
b) Are the lines in the correct order? It can make a difference.
Something like this....
[Interface]
PrivateKey = ????????????????????
Address = something like 10.10.0.11/24
DNS = 192.168.1.1 or 192.168.50.1 or your router IP

[Peer]
Endpoint = xx.xx.xx.xx:number
PublicKey = ????????????????????
AllowedIPs = 0.0.0.0/0
PersistentKeepalive = 25
 

camulodunum

Occasional Visitor
a) Do you have a DNS entry in your client config?
b) Are the lines in the correct order? It can make a difference.
Something like this....
[Interface]
PrivateKey = ????????????????????
Address = something like 10.10.0.11/24
DNS = 192.168.1.1 or 192.168.50.1 or your router IP

[Peer]
Endpoint = xx.xx.xx.xx:number
PublicKey = ????????????????????
AllowedIPs = 0.0.0.0/0
PersistentKeepalive = 25
mmm. maybe is cause I'm using the cloudflare dns (1.1.1.1) I've used this in other wireguard server configurations (on raspberrys with ubuntu) and never get me problems so thought It will be fine
 

gspannu

Regular Contributor
what VPN providers gives wireguard config files to use with the router? most of the big providers don't support it yet to my understanding. is that right?
Many VPN providers have started supporting WireGuard... it is catching on slowly...
 

PavelBab

Occasional Visitor
I tested the WG on RT-AX86U with Merlin 386.1_beta3. Following message was appear:
modprobe: can't load module xt_set (kernel/net/netfilter/xt_set.ko): unknown symbol in module, or unknown parameter
WG is not compatible with new Merlin firmware.
 

gspannu

Regular Contributor
I tested the WG on RT-AX86U with Merlin 386.1_beta3. Following message was appear:
modprobe: can't load module xt_set (kernel/net/netfilter/xt_set.ko): unknown symbol in module, or unknown parameter
WG is not compatible with new Merlin firmware.
@Odkrys : I guess we need a new updated build...
 

Goned75

Occasional Visitor
Hi,
I have an AX88U and i have follow the setup from this topic and another blog - but NO TRAFFIC :(

This is my wg status :
interface: wg0
public key: xxxxx
private key: (hidden)
listening port: 40014

peer: xxxxx
endpoint: 172.xxxxxxxx:1337
allowed ips: 0.0.0.0/0
transfer: 0 B received, 148 B sent
persistent keepalive: every 25 seconds
received stay at 0B :(
How check the log ?
How validate if i'm correctly connected ?
 

Goned75

Occasional Visitor
Hi,
I have an AX88U and i have follow the setup from this topic and another blog - but NO TRAFFIC :(

This is my wg status :


received stay at 0B :(
How check the log ?
How validate if i'm correctly connected ?
Ok i have found the issue...is the endpoint the problem - when i change server to another is working well.

For users want to using PIA - i use this script to generate the config :)

regards,
 

Kingp1n

Very Senior Member
Ok i have found the issue...is the endpoint the problem - when i change server to another is working well.

For users want to using PIA - i use this script to generate the config :)

regards,
You got this working with PIA VPN? I would like to try it but seems a little too complicated for me. I'm currently using built-in OpenVPN (RMerlin) and PIA.
 

Goned75

Occasional Visitor
You got this working with PIA VPN? I would like to try it but seems a little too complicated for me. I'm currently using built-in OpenVPN (RMerlin) and PIA.
Yes is working with PIA. but I have try with 2 locations - one not working (no received traffic) another one is working well. but the support say is not supported actually.

I have try Mullvad too. but i’m little disappointed because i never up more 250 Mbps speed with wireguard with mullvad and pia...so i return to openvpn settings with my ax88u - i have 250 Mbps !

who here managed to get better than 250 Mbps with wireguard ? I'm in Canada
 

Goned75

Occasional Visitor
Weird situation for me.

I have Mullvad VPN service and i using this vpn with wireguard to force my docker container to using vpn.
Server VPN Mullvad near to me - full power 500/500 Mbps - is my MAX from my Fiber ISP

When i configure SAME server config from ASUS AX88U Wireguard tutorial here....the speed is only 220/220 Mbps

Why ?
I suppose and i know the ASUS AX88U is POWERFULL because with OpenVPN i have 250 Mbps (256AESGCM)

What do you think ?

I poke @RMerlin just to have this expertise - and is from Canada (i think)
 

juniorsweet

Occasional Visitor
@Odkrys, is there an easy way to check which version of the kernel or tools is currently installed on my router? I see that you recently updated the kernel to v.20201221 but I wasn't sure if I was already running that version or not.

Some googling suggested running this command:
Code:
sudo modprobe wireguard
Unfortunately that command didn't work for me.
 

abir1909

Occasional Visitor
HI there. So i managed to run wireguard client on my Asus AC86U and it's working great! is there any way to create Client 2/ Client 3 on the same router? in other words, i am using Policy-Based Routing feature to route only certain devices through the VPN. However, since it's all being done manually in order to add or remove one device you have to SSH and change it in routing policy file.However, if i could just turn off Client 1 and then turn on client 2 with different devices that would be much easier. do you think it's possible?
thanks
 

Rpony

Occasional Visitor
How does one create a wireguard config file for PIA? I’m a current subscriber and thinking about getting one of these (GL-MV1000) to hook up to my 86u. I know you can setup wireguard on 86u but it’s way beyond my comprehension and I don’t want to wreck my 86u. If there was a step by step guide I’d give it a go. But, I cannot find one. If anyone can help with a config file I’d appreciate the help!
 

ICDeadPpl

Occasional Visitor
How does one create a wireguard config file for PIA? I’m a current subscriber and thinking about getting one of these (GL-MV1000) to hook up to my 86u. I know you can setup wireguard on 86u but it’s way beyond my comprehension and I don’t want to wreck my 86u. If there was a step by step guide I’d give it a go. But, I cannot find one. If anyone can help with a config file I’d appreciate the help!
https://github.com/hsand/pia-wg
 

Goned75

Occasional Visitor
How does one create a wireguard config file for PIA? I’m a current subscriber and thinking about getting one of these (GL-MV1000) to hook up to my 86u. I know you can setup wireguard on 86u but it’s way beyond my comprehension and I don’t want to wreck my 86u. If there was a step by step guide I’d give it a go. But, I cannot find one. If anyone can help with a config file I’d appreciate the help!
Read my post above, i have already done with PIA and Wireguard - but is not FULL supported by PIA actually.
You can use the pia-wg https://github.com/hsand/pia-wg for try if working for you
 

sicess

New Around Here
Hey guys,
I have recently purchased AX86U, followed the tutorial successfully installed VPN and got it running, however with only one small issue.
I cannot get a speed higher than 5Mbps, when my fiber is 1Gbps and works at most of it without wireguard on, I am thinking whether there are some extra options to tweak, as I have read people manage to get 400Mbps plus on this router. (Using Mullvad as i Do)

Thanks in advance!
 

Similar threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top