[Firmware bug] XT8 can't reach NTP

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

svenkost

New Around Here
I have 2 XT8 ZenWifi routers with the latest firmware (Firmware Version:3.0.0.4.386_41793). I now have an issue that my main router has a red led all the time (like it is disconnected)

Screen Shot 2021-03-08 at 15.55.28.png


The web interface displays a disconnected WAN, but all connected devices can reach the internet.

If I look at the log, I see that the date of my router is: 5 May 2018. And in the log I see all the time this line:
May 5 11:46:23 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
May 5 11:48:23 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
May 5 11:50:23 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
May 5 11:52:23 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
May 5 11:54:23 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
May 5 11:56:23 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec

I changed the NTP server to 'time1.google.com', but it didn't change anything. I pinged the 'pool.ntp.org' from my laptop and it can reach it.

What can I do? I already rebooted my router(s) and the router of my provider, but it doesn't help.

Screen Shot 2021-03-08 at 15.52.51.pngScreen Shot 2021-03-08 at 15.53.39.pngScreen Shot 2021-03-08 at 15.54.05.png
 

jtjbt20x

Occasional Visitor
Try setting the time manually and then try using the NTP server again. The router time needs to be close to the actual time of the NTP server to be able to be set with the NTP server.
 

svenkost

New Around Here
I changed the date via SSH (because there is no option in the web frontend to change the date). The date was changed to now. After changing the date the light was green for 10 seconds and after that it was again red, with the same issue:
Mar 8 21:32:52 hour monitor: daemon is starting
Mar 8 21:34:52 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
Mar 8 21:36:52 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
 

jtjbt20x

Occasional Visitor
I changed the date via SSH (because there is no option in the web frontend to change the date). The date was changed to now. After changing the date the light was green for 10 seconds and after that it was again red, with the same issue:
Mar 8 21:32:52 hour monitor: daemon is starting
Mar 8 21:34:52 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
Mar 8 21:36:52 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
someone smarter than me is going to have to help you then, I"m out of ideas.
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top