Diversion GT-AX6000 DIVERSION won’t install, pls help!

Raphie

Senior Member
Just upgraded my AC5300 to an AX6000.
installed the 386.6 FW
enabled jffs
could start AMTM (FW)
reformatted usb via amtm menu (ext4)
try to install AMTM and get below error?!!
any idea how to fix this?
 

Attachments

  • 4DC7E1A0-0775-4FF8-A570-91D3F7834B16.jpeg
    4DC7E1A0-0775-4FF8-A570-91D3F7834B16.jpeg
    66.7 KB · Views: 89
  • 094C3B6C-83DC-4E38-8477-84B7EBC1898A.png
    094C3B6C-83DC-4E38-8477-84B7EBC1898A.png
    173.6 KB · Views: 85

dave14305

Part of the Furniture
Seems sh isn’t the right one, somehow.
I really don’t know what to make of it.
 
Last edited:

dave14305

Part of the Furniture
Last edited:

Raphie

Senior Member
I managed to install the old way, pasting the install link
now have an issue with unbound not finding entware while entware 64 bit is installed by diversion
(running GT-AX6000 with the new 386.6 merlin)
 

RMerlin

Asuswrt-Merlin dev
Oddly, the error output is from the memaccess command. No idea how it gets invoked in your installation flow.

Or does @RMerlin think it could be a new occurrence of this issue?

Or why is it found earlier in the path on these new models?
I reverted that "fix" because Asus has started using some of these memaccess applets (I wasted like a whole week debugging the RT-AX56U switch because I had removed these applets). Ultimately it's still a brain-damaged decision by Broadcom to call one of these applet "sh", but not much I can do about it.

Users will need to ensure that /bin has a higher priority than /usr/sbin (this should be the case by default, unless they changed it). Ideally, script developers should invoke sh by its full path rather than relying on the search path.
 

Raphie

Senior Member
Ok so that’s why the unbound script is broken as well on the ax6000 then. It’s can’t find entware
Diversion and Skynet work fine now though.
I might look into adguard, though it doesn’t seem plug&play for a gui warrior like me. ;)
 

Raphie

Senior Member
Or put the ax86 up as router downstairs and move the ax6000 as mesh upstairs. Or would that be stupid?
as I feel these issues are a 35x vs 36x branch thing?
 

dave14305

Part of the Furniture
I managed to install the old way, pasting the install link
now have an issue with unbound not finding entware while entware 64 bit is installed by diversion
(running GT-AX6000 with the new 386.6 merlin)
What’s the output of these commands on your router?
Bash:
echo $PATH; find / -name sh
 

Raphie

Senior Member
ASUSWRT-Merlin GT-AX6000 386.6_0 Wed Apr 20 01:45:24 UTC 2022
[email protected]:/tmp/home/root# echo $PATH; find / -name sh
/opt/bin:/opt/sbin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/home/admin:/mmc/sbin:/mmc/bin:/mmc/usr/sbin:/mmc/usr/bin:/opt/sbin:/opt/bin:/opt/usr/sbin:/opt/usr/bin
/bin/sh
/tmp/mnt/Sandisk/entware/bin/sh
/usr/sbin/sh
[email protected]:/tmp/home/root#
 

Raphie

Senior Member
Then this
Entware package options

This router runs Entware aarch64-k3.10
See available packages list here:
https://bin.entware.net/aarch64-k3.10/Packages.html

1. Update and upgrade Entware packages
2. Show installed Scripts and Entware packages

Enter selection [1-2 e=Exit] 2

/usr/sbin/amtm: line 180: opkg: not found
List of installed Entware packages (0)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found

Entware Apps installed in /opt/bin/ (15)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found

Non-Entware Scripts installed in /opt/bin/ (2)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found

Entware Apps installed in /opt/sbin/ (2)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found


Press Enter to return to menu
 

dave14305

Part of the Furniture
Then this
Entware package options

This router runs Entware aarch64-k3.10
See available packages list here:
https://bin.entware.net/aarch64-k3.10/Packages.html

1. Update and upgrade Entware packages
2. Show installed Scripts and Entware packages

Enter selection [1-2 e=Exit] 2

/usr/sbin/amtm: line 180: opkg: not found
List of installed Entware packages (0)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found

Entware Apps installed in /opt/bin/ (15)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found

Non-Entware Scripts installed in /opt/bin/ (2)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found

Entware Apps installed in /opt/sbin/ (2)

/usr/sbin/amtm: line 180: column: not found


Press Enter to return to menu
How about:
Code:
ls -l /opt /tmp/opt
 

Raphie

Senior Member
ASUSWRT-Merlin GT-AX6000 386.6_0 Wed Apr 20 01:45:24 UTC 2022
[email protected]:/tmp/home/root# ls -l /opt /tmp/opt
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 20 04:07 /opt -> tmp/opt
lrwxrwxrwx 1 admin root 24 May 5 2018 /tmp/opt -> /tmp/mnt/Sandisk/entware
[email protected]:/tmp/home/root#
 

dave14305

Part of the Furniture
Possible solution if you‘re using SmarTTY.
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top