1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

I'm having connectivity issues when using a ASUS RT-AC5300 in combination with USB modem

Discussion in 'ASUS Wireless' started by Kamwla, Jan 10, 2018.

  1. Kamwla

    Kamwla New Around Here

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    9
    Hi Guys,

    I have founded manu blogs relating to this issue with various asus routers with 3/4g modem option[/URL]. Please see te link below.....

    https://forums.whirlpool.net.au/archive/2628248
    https://www.snbforums.com/threads/ho...-router.30833/
    https://www.snbforums.com/threads/rt...-dongle.29113/

    It seems somone got the solution to this issue from the Global Asus tech support who shared the beta version of the softwere in Dec 2017. Has anyone got access to the dev team member who would be able to help me with this issue? Thanks

    I'm having connectivity issues when using a ASUS RT-AC68U router in combination with a USB modem.

    The issues occur when the modem is plugged directly into the router, but not when it's plugged into a computer.

    I can still connect to the internet, and for the most part it works fine, but I experience intermittent connection issues. I find that visiting a specific site will work fine, but then suddenly visiting the same site will time out, then maybe 5-10 minutes later it will start working fine again. Or a site will load, but some of the resources wont (i.e. images or videos).
     
  2. Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!
  3. Kamwla

    Kamwla New Around Here

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    9
     
  4. Kamwla

    Kamwla New Around Here

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    9
    Quick update. After installnig beta RT-AC5300_9.0.0.4_382_19612-g01e94f5.trx, then hard restore to defult settings and seetting up USB WAN all works 100%
     
Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!