Issues with USB on reboot

Ellenswamy

Regular Contributor
So I started having issues again with my USB when rebooting, my router comes back but my aimesh nodes don't reconnect unless I unmount/remove the USB. Then they come right back and connect within seconds. I can plug my USB back in and everything works as expected until next reboot. I check the disk check script and it shows "clean" on boot. this happened before and I had to fix it for awhile by wiping my USB and starting over. Any ideas? This is what I see in the logs

ul 18 17:31:30 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-2
Jul 18 17:31:30 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-3
Jul 18 17:31:32 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-4
Jul 18 17:31:32 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-5
Jul 18 17:31:33 wlceventd: wlceventd_proc_event(508): eth6: Disassoc 24:6F:28:31:8E:E8, status: 0, reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS (8), rssi:0
Jul 18 17:31:33 wlceventd: wlceventd_proc_event(508): eth6: Disassoc 24:6F:28:31:8E:E8, status: 0, reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS (8), rssi:0
Jul 18 17:31:33 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-6
Jul 18 17:31:34 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-7
Jul 18 17:31:35 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-8
Jul 18 17:31:36 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-9
Jul 18 17:31:37 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-10
Jul 18 17:31:38 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-11
Jul 18 17:31:39 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-12
Jul 18 17:31:40 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-13
Jul 18 17:31:41 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-14
Jul 18 17:31:42 avahi-daemon[9816]: Host name conflict, retrying with GT-AX11000-EF40-15
 

Ellenswamy

Regular Contributor
You issue is discussed in this thread together with possible workarounds.
Saw that, I see someone just set the router host name to blank. I have never messed with that, can I just set it to nothing for the hostname?

Edit: mis-understood, domain name not hostname. My issue also occurred even after I completely shut off Time Machine as a test. When I reboot I need to unplug my USB drive I am using for ad-ons to Get everything working again..
 

ColinTaylor

Part of the Furniture
Read through that thread again and see if any of the possible causes are applicable to you, e.g. IPv6, Diversion, etc.
 

ColinTaylor

Part of the Furniture
P.S. I have no need for Avahi/mDNS so I disable it using the following service-event-end script:
Code:
#!/bin/sh

if [ "$1" = "restart" ] && [ "$2" = "nasapps" ]; then
    logger -t "$(basename $0)" "Stopping mdns"
    service stop_mdns
fi
 

Ellenswamy

Regular Contributor
I run diversion and just changed my block list. Also disabled samba, forgot I had that going, dont really need it
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top