1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. SNBForums Code of Conduct

    SNBForums is a community for everyone, no matter what their level of experience.

    Please be tolerant and patient of others, especially newcomers. We are all here to share and learn!

    The rules are simple: Be patient, be nice, be helpful or be gone!

    Dismiss Notice
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

NAT Acceleration prevents Wi-Fi Calling from working

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by DeanLubaki, Jun 11, 2018.

  1. DeanLubaki

    DeanLubaki Occasional Visitor

    Joined:
    Apr 11, 2018
    Messages:
    20
    Location:
    Toronto
    Hello,

    You may remember me from when I asked why my ASUS AC3100 was not working with iOS Wi-Fi Calling. I finally figured out that NAT Acceleration is what prevents it from working, but I don't want to disable it because my speeds drop from nearly 1 Gbps to 300 Mbps...

    Is there a way of fixing this issue?
     
    umarmung, Vexira and FreshJR like this.
  2. Vexira

    Vexira Very Senior Member

    Joined:
    Jan 20, 2017
    Messages:
    1,930
    Location:
    Australia
    Are you running AI protection?
     
  3. DeanLubaki

    DeanLubaki Occasional Visitor

    Joined:
    Apr 11, 2018
    Messages:
    20
    Location:
    Toronto
    Nope
     
  4. umarmung

    umarmung Senior Member

    Joined:
    Apr 21, 2018
    Messages:
    249
    When you tried replacing your router with a different model, was the replacement an Asus router with stock firmware and what model was it anyway?
     
  5. DeanLubaki

    DeanLubaki Occasional Visitor

    Joined:
    Apr 11, 2018
    Messages:
    20
    Location:
    Toronto
    I did not try with a different model but my router was replaced by the same model.