1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

Please Help! Asus AC3100

Discussion in 'ASUS AC / AX Routers & Adapters' started by Jlillypad, Sep 20, 2018.

  1. Jlillypad

    Jlillypad New Around Here

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    2
    I did the auto update for the firmware and something seemed to have gotten messed up. I used the rescue mode and the firmware recovery tool to get the router back up and running..... except I didn’t. It was not to my knowledge that the Asus AC3100 and the Rt-ac88u were different routers. I am absolutely mortified at the fact that I flashed an rt-ac88u firmware onto my ac3100. I realize that I have almost certainly permanently bricked my router, but is there ANY way that I can bring this thing back? Rescue mode won’t work due to the holding the button and powering on not working anymore because of my stupid stupid mistake.... please help if there is any way possible at this point.
     
  2. Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!
  3. indark

    indark Regular Contributor

    Joined:
    Jan 17, 2014
    Messages:
    175
    you can try this and see if it helps

    powering off the router for 30 sec+
    hold wps button while powering on, wait till the power led start flashing/blinking then release the wps button
    now wait for it to reboot properly
    noted that it will require you to reconfigure everything from scratch

    and maybe it will allow you to go back to recovery mode if it's possible to boot.

    if it doesn't, most likely you will need to get RMA if you still covered by the warranty
     
  4. Jlillypad

    Jlillypad New Around Here

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    2
    Do you think that if I ran the utility even out of recovery mode I would maybe be able for the router to pick it up and do something with it?
     
  5. ronald francey

    ronald francey Occasional Visitor

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    31
    do as above and run the utility from the cd that came with the unit.

    good luck!
     
  6. Sinner

    Sinner Senior Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    271
    Location:
    Canada
    Id say you shud prolly be able to get it flashed back with the recovery stuff and your lucky because the only difference between the models is the extra 4 lannports on 88u. No expert but im hard pressed to think that would cause a huge operational issue. Id guess some log errors on boot at most but i could be wrong. Gl getting it recovered. Im curious how it goes. I also have 3100
     
Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!