YazFi possible yazfi UI bug

ugandy

Very Senior Member
Hi,

On the 5GHz,
I set Guest network #2 to vpnclient2 and guest #3 to vpnclient 1.
after restart, they both show client 2 on the GUI.
but if I look at the yazfi text config file they are correctly set. so it looks like a gui issue?

thanks
hugo
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
Hi,

On the 5GHz,
I set Guest network #2 to vpnclient2 and guest #3 to vpnclient 1.
after restart, they both show client 2 on the GUI.
but if I look at the yazfi text config file they are correctly set. so it looks like a gui issue?

thanks
hugo
they default to 2 when the config doesn't load - can you check for javascript errors in the browser console (via F12)
 

ugandy

Very Senior Member
the console only shows 3 entries:
- this page is in almost standards mode
- some cookies are miusing the recommended samesite attribute
- this page is in quirks mode. page layout may be impacted

no other errors
 

ugandy

Very Senior Member
in addition, guest #3 checkbox for redirect all to vpn won't stay checked. this does not happen for guest#2
both vpn client 1 and 2 are up and running

/jffs/addons/YazFi.d/config shows the correct config:


guest 5_2 : redirect to vpn true and use client 2
guest 5_3 : redirect to vpn true and use client 1

but the UI shows:
guest 5_2 : redirect to vpn true and use client 2
guest 5_3 : redirect to vpn false and use client 2


i'm using firefox 97 and see no javascript errors on F12 console
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
in addition, guest #3 checkbox for redirect all to vpn won't stay checked. this does not happen for guest#2
both vpn client 1 and 2 are up and running

/jffs/addons/YazFi.d/config shows the correct config:


guest 5_2 : redirect to vpn true and use client 2
guest 5_3 : redirect to vpn true and use client 1

but the UI shows:
guest 5_2 : redirect to vpn true and use client 2
guest 5_3 : redirect to vpn false and use client 2
this is also similar to the config settings not applying fully
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
can you upload your full config file somewhere like pastebin and share a link please?
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
i can't repro this. noticed you're on the alpha, can you try dropping to 386.4 ?
 

ugandy

Very Senior Member
i can't repro this. noticed you're on the alpha, can you try dropping to 386.4 ?
ah now you are asking me to get off the good juice! cannot. but i'll come back after the alpha is final :)
i'll even do a full factory reset and re install of all the scripts :)
 

ugandy

Very Senior Member
but i can confirm (traceroute) that traffic is going to the intended VPNs on each guest .
guest 5_1 -> vpn client 1
guest 5_2 -> vpn client 2
guest 5_3 -> vpn client 1
 
Last edited:

ugandy

Very Senior Member
on the UI all are correctly displayed except 5_3 (shows vpn redirect off)
 

ugandy

Very Senior Member
it might be the alpha. i don't remember seeing this issue on 386.4
 

SomeWhereOverTheRainBow

Part of the Furniture
Hi,

On the 5GHz,
I set Guest network #2 to vpnclient2 and guest #3 to vpnclient 1.
after restart, they both show client 2 on the GUI.
but if I look at the yazfi text config file they are correctly set. so it looks like a gui issue?

thanks
hugo
Here is my post on the same issue

 

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top