RAX200 needs frequent reboots to route between wired and wireless on local LAN

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

Claghorn

Occasional Visitor
Should I just schedule a daily reboot on this thing? I constantly find things like (today) my desktop not seeing my wireless epson all-in-one device, or my phone not being able to see the web server on the computer that I use to run my 3D printer. Rebooting the router (when I think to do it) always fixes these problems, but I always waste time before I remember to reboot the router. Does anyone else have this problem with the RAX200? Is there some magic config I can change to make it work better? I've checked netgear for new firmware, but I'm already running the most recent stable version (V1.0.4.120_1.0.61).
 

Claghorn

Occasional Visitor
Update: Just last night I saw a new 1.0.5 firmware available, so I downloaded it, and this morning my phone was able to see my 3D printer, so not a large sample size yet, but hopeful.
 

Claghorn

Occasional Visitor
Nah, there is no hope. After a while it is back to the old randomly no route between devices only fixed by reboot.
 

psychopomp1

Senior Member
The firmware for that router has yet to be good or stable.
What issues are you having on your RAX200? My RAX200 is rock solid running the latest V1.0.5.126_1.0.65 firmware, not having the same issues as the OP. The RAX200 is probably the best AX router out there for range and stability IMHO

@Claghorn
Have you done a factory reset of your RAX200 and then manually configured the settings?
 

Claghorn

Occasional Visitor
I did the factory reset when I installed the newest firmware (V1.0.5.126_1.0.65). It apparently worked flawlessly for a few weeks after that, but degraded to the original problems since then. I'll boot my 3D printer computer (uses wireless), and my phone won't be able to access the web page to monitor prints till I reboot the router. Or I'll turn on my epson artisan all-in-one device to scan something (also on wireless) and my computer won't be able to find the scanner on the network till I reboot the router. It is extremely annoying. If I could automate factory reset/update firmware I might do it once a week since it usually takes longer than a week to start screwing up.
 

owlyn

Regular Contributor
What issues are you having on your RAX200? My RAX200 is rock solid running the latest V1.0.5.126_1.0.65 firmware, not having the same issues as the OP. The RAX200 is probably the best AX router out there for range and stability IMHO

@Claghorn
Have you done a factory reset of your RAX200 and then manually configured the settings?
Psycho,

Most of the most recent problems were regarding the Attached Devices List and MAC filtering (I know). Disclaimer: I was a beta tester for the RAX-200 and received one for free.

i am currently not using the RAX-200, as I am testing something else.
 
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
B Netgear RAX200 network setup guidance NETGEAR AX Wireless 10

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top