1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

RT-AC5300, wireless devices could not connect to both 5GHz channel

Discussion in 'ASUS AC / AX Routers & Adapters' started by Henry Choi, Oct 10, 2018 at 1:16 PM.

  1. Henry Choi

    Henry Choi New Around Here

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    3
    I am having issue with my RT-AC5300. I have recently upgrade to Merlin 384.7 and found out both 5Ghz channel does not work properly (2.4Ghz works fine). I can see the SSID but I could not connect to it. It either keep show wrong password, no internet access or could not get DHCP from the router.

    I have done factory default (both restore and initialize). Still could not fix the issue.

    Is there anyone solved this issue before? Please advise me how to fix it.
     
  2. Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!
  3. Testscript

    Testscript Occasional Visitor

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    26
    Last edited: Oct 15, 2018 at 11:40 AM
  4. Henry Choi

    Henry Choi New Around Here

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    3
    Hi,
    Thanks very much for your reply.
    I have tried to flash the firmware to both v384.5 and v384.4_2 but no luck.
    My laptop display a message said "Can't connect to this network".
     
  5. Grisu

    Grisu Very Senior Member

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    1,195
    dont use special characters in password and SSID only '_' or '-'
     
  6. Henry Choi

    Henry Choi New Around Here

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    3
    I think I found the issue.
    My 5G channel is sitting at 114 degree.
    Current Temperatures: 41 °C - 114 °C - 52 °C

    I will start another post and ask about reduce the 5G temperature
     
  7. Grisu

    Grisu Very Senior Member

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    1,195
    I think forget it its dead with this temperatures.
    If there is no return you could open it, remove cooling plate, remove metal shielding and have a look if the thermal strips are located well.
    But as said these temps are probably to high for the WiFi chip to survive.
     
Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!