1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

RT-AC5300 Woes

Discussion in 'ASUS AC Routers & Adapters' started by certified.computer.geek, Feb 24, 2020.

  1. certified.computer.geek

    certified.computer.geek New Around Here

    Joined:
    Feb 24, 2020
    Messages:
    1
    Hi guys - first post! Looking for a little bit of help! I've had this AC5300 for several years and it's been great. I've just recently started having issues with it, but I'm not able to figure out what any of this stuff means. Not sure what all info you'd need, but here's the issue(s) that I'm having...

    Feb 24 18:55:09 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(458): wl1.1: Deauth_ind 50:1A:C5:01:54:58, status: 0, reason: Class 3 frame received from nonassociated station (7)
    Feb 24 18:55:09 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(458): wl1.1: Deauth_ind 50:1A:C5:01:54:58, status: 0, reason: Class 3 frame received from nonassociated station (7)
    Feb 24 18:55:09 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(458): eth2: Deauth_ind 50:1A:C5:01:54:58, status: 0, reason: Class 3 frame received from nonassociated station (7)
    Feb 24 18:55:09 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(458): eth2: Deauth_ind 50:1A:C5:01:54:58, status: 0, reason: Class 3 frame received from nonassociated station (7)


    These 2 messages are LOADING down my logs. I've searched for the answers to why this keeps happening but I'm not able to find anything useful at all. I came across a thread somewhere that gave lots of ideas but none of them were successful.

    Feb 24 19:47:25 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(492): eth3: Auth B8:63:4D:17:86:30, status: Successful (0)
    Feb 24 19:47:25 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(502): eth3: ReAssoc B8:63:4D:17:86:30, status: Successful (0)
    Feb 24 19:47:25 acsd: There are still associated scbs, avoid channel switch(txfail_thresh)
    Feb 24 19:47:25 acsd: There are still associated scbs, avoid channel switch(txfail_thresh)


    These are also riddled throughout the logs... not sure what this is either...

    Feb 24 21:05:14 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(458): eth3: Deauth_ind F8:E9:4E:91:0F:DE, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3)

    This one was the major issue prior to what I'm about to tell you in my troubleshooting steps.

    Steps I've taken:
    1 - upgraded to the latest STABLE firmware (this changed nothing)
    2 - upgraded to the latest BETA firmware (this also changed nothing)
    3 - downgraded to 3.0.0.4.384_81622-g1a80b89 (found on another site that advised this)
    4 - Went to Wireless > Professional and turned off Roaming Assistant (also advised via another site)

    I'm beyond annoyed by all of this... I've been having so many issues with this router lately and I'm about fed up with it. For a little more background info, check this link: https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/f70ewk/att_router_home_networking_woes/ - I've been searching for help everywhere! Any help would be greatly appreciated!
     
  2. OzarkEdge

    OzarkEdge Part of the Furniture

    Joined:
    Feb 14, 2018
    Messages:
    2,268
    Location:
    USA
    I would put the current stock firmware on it, reset it, and configure it per my notes for separate SSIDs and fixed channels.

    OE
     
  3. Val D.

    Val D. Very Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2019
    Messages:
    1,466
    All the information you need is already available here on SNB. This same question was asked and answered many times.
     
  4. snovvman

    snovvman Occasional Visitor

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    11
    I have searched for information on this "There are still associated scbs, avoid channel switch(txfail_thresh)" but have found none on SNB. I too, would like to better understand the meaning. I am seeing the same logs as the OP. Thanks.
     
  5. iamcanadian

    iamcanadian New Around Here

    Joined:
    Mar 10, 2020
    Messages:
    1
    I'm also getting this error. Please help

    There are still associated scbs, avoid channel switch(txfail_thresh)