1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

RT-AC66U iPhone Airprint looses lease?

Discussion in 'ASUS AC Routers & Adapters' started by ChuckTin, May 25, 2019.

  1. ChuckTin

    ChuckTin New Around Here

    Joined:
    May 25, 2019
    Messages:
    3
    ISP is Brighthouse (Charter Communications)
    Location is North Central Florida - Marion County
    Modem is Brighthouse with Coax to TV
    Router is my ASUS RT-AC66U

    Wifie was complaining that she could no longer Airprint to my Verite 65 XL plus, said she was seeing a error message something about losing lease.
    The fix was to un plug the printer power cord, wait 30 seconds, re plug and restart the printer. But finding that took a while :(
    I don't speak iOS. So what is losing the lease?
    My Android phone wasn't affected nor was my Win 10 desktop or my Laptop.
     
  2. ChuckTin

    ChuckTin New Around Here

    Joined:
    May 25, 2019
    Messages:
    3
    Curiously when I did a hard reset at the router it did not revert to the factory defaults from when it was purchased, all my last setting came back tho' I did reset the Master ID/Password (seemed like a good idea).
    And I see there's a firmware update but I didn't install it - the verbiage said nothing about Airprint.
     
  3. OzarkEdge

    OzarkEdge Very Senior Member

    Joined:
    Feb 14, 2018
    Messages:
    1,269
    Location:
    USA
    Did you hold the reset button until the power LED begins to flash?

    OE
     
  4. ChuckTin

    ChuckTin New Around Here

    Joined:
    May 25, 2019
    Messages:
    3
    Held the button down for a 10 count never saw the LEDs flash.
     
  5. L&LD

    L&LD Part of the Furniture

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    9,397
    I don't think you did a full/proper reset.

    Try doing a full reset via the GUI.

    The M&M Config (link in my signature below) may be worth following too to get your router back to a good/known state.

    It doesn't seem to be there now.
     
  6. ColinTaylor

    ColinTaylor Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    8,573
    Location:
    UK
    I believe that is correct. I think @OzarkEdge was getting confused with recovery mode, where the power LED does blink.
     
  7. OzarkEdge

    OzarkEdge Very Senior Member

    Joined:
    Feb 14, 2018
    Messages:
    1,269
    Location:
    USA
    On the 86U, I'm pretty sure the power LED begins to flash while the reset button is held... then you let go and wait for it to settle. I got a lot of practice with AiMesh and ASUS's sloppy firmware releases lately. If the 66U is the same, then maybe the reset button is not happening.

    OE