RT-AX88U Link Aggregation ?

  • SNBForums will be unavailable for about 2 hours TODAY 23 January starting around 2PM EDT for a server changeover.

    All accounts and posts will be preserved.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

busch09

Regular Contributor
Hi,

tried to setup link aggregation Prost 3&4 on RT-AC88U with Merlin's script. Is that still supported ?
Merlin's Linkagg script throws errors on my router:

[email protected]:/jffs/configs# ./LinkAgg 3 4
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found

RT-AX88U then reboots.

Can I aggregate WAN and LAN at the same time by changing one toanother port (5) as they both use port 4?

thanks
Chris
 

skeal

Part of the Furniture
Hi,

tried to setup link aggregation Prost 3&4 on RT-AC88U with Merlin's script. Is that still supported ?
Merlin's Linkagg script throws errors on my router:

[email protected]:/jffs/configs# ./LinkAgg 3 4
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found
./LinkAgg: line 296: robocfg: not found

RT-AX88U then reboots.

Can I aggregate WAN and LAN at the same time by changing one toanother port (5) as they both use port 4?

thanks
Chris
No you can't use both at the sametime.
EDIT: I read something wrong. You may be able to do this.
 
Last edited:

RMerlin

Asuswrt-Merlin dev
robocfg does not exist on the RT-AX88U, it uses a different network switch.
 

Elmer

Regular Contributor
I use link aggregation 802.3ad using ports 1 and 2 with an AX88 and an Engenius switch and it works perfectly. I thought link aggregation was limited to ports 1 and 2, but I'm certainly not an expert. Port 4 has a secondary role as a secondary WAN, so I wouldn't think you would want to use it.
 

RacerRon

Regular Contributor
I also use link ag. on my ax88 with ports 1 and 2 to my Asustor Nas. It works perfectly.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
 

grogi

Occasional Visitor
Thank you for your reply. A new lead to follow.
Still trying to create VLAN100 tagged with AX88 but no luck...
This is because only vlan0-vlan15 nvram variables would be parsed by firmware. They are not vlan id per se, but numbers of vlans you define.

If you want to apply tags for vlan 100, use one of the free vlan variables and use vid suffix, exp:

vlan3hwname=et0
vlan3ports=1 2 8
vlan3vid=100
 

Similar threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top