RT-N66U - YazFi - No YazFi tab showing in guest network

  • ATTENTION! You'll notice a Prefix dropdown when you create a thread. If your post applies to one of the topics listed, please use that Prefix for your post. When browsing the thread list you can use the Prefix to filter the view.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

Michumichu39

Occasional Visitor
Hey there. I'm new to Yazfi so apologies if there is something obvious I'm missing.

I'm running an RT-N66U with Johns Custom Fork Firmware 3.0.0.4.374.43_49E4j9527. I installed Yazfi because I use pihole on my network and I wanted to seclude guests on the guest network with their own vlan subnet, so as to protect/isolate my main network, but still allow guests access to pihole on my main network for ad blocking.

So far I've got Yazfi installed and configured using /jffs/scripts/YazFi and then selecting option 3 to edit the config and then started YazFi with option 1 - yet in the web UI for the router I do not see a Yazfi tab under Guest Network but I do see a new tab called Addons underneath the tools selection on the left. What am I missing? Curiously when I connect to my guest network with my phone to test the VLAN subnet and DNS entries are applied correctly from option 3 but there is no web UI for YazFI in the routers web UI.

Thanks in advance.

1625202786844.png

1625202962963.png
 
Last edited:

Jack Yaz

Part of the Furniture
John's fork all goes to addons for the webui. Since the tab is there but the page isn't loading, please can you check for errors in the browser console? You can view it by pressing f12
 

Michumichu39

Occasional Visitor
Hey Jack, thanks for your quick response. Looking in the browser console this is the output/error I see:

1625241992918.png


unreachable code after return statement
2 state.js:2606
unreachable code after return statement
2 help.js:38

Uncaught ReferenceError: wl_info is not defined
success http://192.168.1.1/user1.asp:119
jQuery 4

c

fireWith

l

o

user1.asp:119:7752
success http://192.168.1.1/user1.asp:119
jQuery 4

c

fireWith

l

o
unreachable code after return statement
state.js:2606
The Web Console logging API (console.log, console.info, console.warn, console.error) has been disabled by a script on this page.
Error: Promised response from onMessage listener went out of scope background.min.js:1:25070
 

john9527

Part of the Furniture
@Jack Yaz
Not sure how you are using it, but 'wl_info' is only defined for the ARM based routers (AC56, AC68) as part of the closed source wireless driver.
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
@Jack Yaz
Not sure how you are using it, but 'wl_info' is only defined for the ARM based routers (AC56, AC68) as part of the closed source wireless driver.
it's used to count the number of bands:
Code:
if(wl_info.band2g_support){$j("#table_buttons").before(BuildConfigTable("wl0","2.4GHz Guest Networks"));bands = bands + 1;}
if(wl_info.band5g_support){$j("#table_buttons").before(BuildConfigTable("wl1","5GHz-1 Guest Networks"));bands = bands + 1;}
if(wl_info.band5g_2_support){$j("#table_buttons").before(BuildConfigTable("wl2","5GHz-2 Guest Networks"));bands = bands + 1;}
i'd be surprised if MIPS works at all with YazFi - I have no way of testing it so this could be the start of a game of whack a mole
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
@Jack Yaz
To be clear, are you saying you aren't sure if the RT-N66U is compatible with YazFi?
Correct. I'll attempt a fix for the WebUI but I don't know if anything else will pop out. If you're happy to test it I will do my best to solve any further issues!
 

Michumichu39

Occasional Visitor
@Jack Yaz
Thanks for the clarification and thank you for your willingness to work on a fix for an older router :) - I'm happy to test it out and send you console outputs/logs as needed.

Also, for anyone else who stumbles upon this thread in the future, my main goal was to have guests on a separate VLAN subnet with the ability to talk to a pihole on the main VLAN subnet. Even though the web UI isn't functional on the RT-N66U at the time of this posting, using the CLI via to set up YazFi and run it that way achieves that goal even without the accessible web UI (the web UI would just make changing and adjusting options more accessible and click friendly to the end user).

Thank you Jack Yaz for your work on this add-on which has helped many people.
 
Last edited:

bennor

Senior Member

Michumichu39

Occasional Visitor
@Jack Yaz bumping this thread - If you wanted to take a shot at getting the gui to show in the RT-N66U I'm more than happy to help with debug logs/console outputs etc, if not I'll just use the CLI. Thanks again.
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
i'll try and make some time this weekend
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
@Jack Yaz bumping this thread - If you wanted to take a shot at getting the gui to show in the RT-N66U I'm more than happy to help with debug logs/console outputs etc, if not I'll just use the CLI. Thanks again.
please try the below
edit /jffs/scripts/YazFi and change line 37 SCRIPT_BRANCH="master" to read SCRIPT_BRANCH="mips"
save changes and close the file
open YazFi menu, then use option u
this should detect a hotfix and download a new UI page
 

Michumichu39

Occasional Visitor
@Jack Yaz
Thanks for taking a look at this, I used nano from an ssh connection to the router to make the change to line 37 and saved the script; running YazFi menu and choosing option u shows no new version is available. Should I need to reboot the router or anything for this to take effect? Sorry for the delay getting back to you, I was thinking snb would email me if you posted again but alas it did not.

1625955333578.png
1625955376838.png
1625955393068.png
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
@Jack Yaz
Thanks for taking a look at this, I used nano from an ssh connection to the router to make the change to line 37 and saved the script; running YazFi menu and choosing option u shows no new version is available. Should I need to reboot the router or anything for this to take effect? Sorry for the delay getting back to you, I was thinking snb would email me if you posted again but alas it did not.

View attachment 34903View attachment 34904View attachment 34905
please try option uf instead
 

Michumichu39

Occasional Visitor
@Jack Yaz
Sorry for the delayed response, kids and night time shenanigans. I forced the update via the CLI yet the web GUI still doesn't load though the console output has changed. Here is what it reads now:

Uncaught TypeError: eval(...) is undefined
success http://192.168.1.1/user1.asp:388
jQuery 6

c

fireWith

l

o

send

ajax
get_conf_file http://192.168.1.1/user1.asp:356
initial http://192.168.1.1/user1.asp:534
onload http://192.168.1.1/user1.asp:1
user1.asp:388:5
success http://192.168.1.1/user1.asp:388
jQuery 6

c

fireWith

l

o

(Async: EventHandlerNonNull)
send

ajax
get_conf_file http://192.168.1.1/user1.asp:356
initial http://192.168.1.1/user1.asp:534
onload http://192.168.1.1/user1.asp:1

1625969192283.png
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
@Jack Yaz
Sorry for the delayed response, kids and night time shenanigans. I forced the update via the CLI yet the web GUI still doesn't load though the console output has changed. Here is what it reads now:
sorry, that's a goof on my part, option uf again please
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top