Skynet Skynet IoT blocking causing ping spikes on network?

  • ATTENTION! You'll notice a Prefix dropdown when you create a thread. If your post applies to one of the topics listed, please use that Prefix for your post. When browsing the thread list you can use the Prefix to filter the view.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

spartanunitato

Occasional Visitor
Hi, I enabled IoT blocking for 14 devices, and I realised that my network started to experience latency spikes. Pinging my router at 192.168.1.1 would yield random 100 ms spikes, and pinging google gets the same result. Playing games also has increased latency until I disable the IoT blocking, then everything goes back to normal. Is something wrong with my setup?
 

L&LD

Part of the Furniture
What router? What firmware? How are you blocking IoT devices?
 

spartanunitato

Occasional Visitor
My bad for not including the info. I am using RT-AC86U with merlin 386.3_2. I block the IoT devices through skynet's own IoT blocking option, hidden in settings
 

L&LD

Part of the Furniture
What other options, features, and scripts are running on the router? Or other customizations past defaults?
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top