Skynet Skynet not starting / can't edit white list

  • ATTENTION! You'll notice a Prefix dropdown when you create a thread. If your post applies to one of the topics listed, please use that Prefix for your post. When browsing the thread list you can use the Prefix to filter the view.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

folfox

Occasional Visitor
Hey guys, I was trying to add something into my whitelist on Skynet and I couldn't get into it.
Not sure what happened but even loading the menu takes a while (about 1-2 minutes) and it'll show me:
Internet-Connectivity | [Failed]
IPSets | [Failed]
IPTables Rules | [Failed]
I'll try to get into the whitelist and I'll get this:
[*] Skynet Not Running - Exiting
And I'll just have to go back into it again...
It also alerts me sometimes that I have might have a "lock file" - not sure what this means


-------------------- | ----------
| Test Description | | | Result |
-------------------- | ----------

Internet-Connectivity | [Failed]
Write Permission | [Passed]
Config File | [Passed]
Firewall-Start Entry | [Passed]
Services-Stop Entry | [Passed]
Service-Event Entry | [Passed]
Profile.add Entry | [Passed]
SWAP File | [Passed]
Cron Jobs | [Passed]
NTP Sync | [Passed]
IPSet Comment Support | [Passed]
Log Level 7 Settings | [Failed]
Duplicate Rules In RAW | [Passed]
IPSets | [Failed]
IPTables Rules | [Failed]
Local WebUI Files | [Failed]
Mounted WebUI Files | [Failed]
MenuTree.js Entry | [Failed]


----------- | ----------
| Setting | | | Status |
---------- | ----------

Skynet Auto-Updates | [Enabled]
Malware List Auto-Updates | [Enabled]
Logging | [Enabled]
Filter Traffic | [Enabled]
Unban PrivateIP | [Enabled]
Log Invalid Packets | [Disabled]
Import AiProtect Data | [Enabled]
Secure Mode | [Enabled]
Fast Switch List | [Disabled]
Syslog Location | [Default]
IOT Blocking | [Disabled]
Country Lookup For Stats | [Enabled]
CDN Whitelisting | [Enabled]
Display WebUI | [Enabled]

11/18 Tests Sucessful

[*] Rule Integrity Violation - [ #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #16 #17 #18 ]

[*] Local File Missing - [ chartjs-plugin-zoom.js stats.js ]

[*] Mounted File Missing - [ chart.js chartjs-plugin-zoom.js hammerjs.js skynet.asp stats.js ]


I had this issue on 384.19 - still happening on 386.1 b3 on an AX88U.
I've rebooted a couple times and reinstalled skynet with no resolution

Has anyone ran into this or know what's going on?
 
Last edited:

BreakingDad

Senior Member
It also alerts me sometimes that I have might have a "lock file" - not sure what this means
Pretty sure that means you have write protected the USB drive with skynet on, possibly in the NETWORK Place Samba share settings. As for the rest of it not sure.
 

bluzfanmr1

Senior Member
Sounds like it could be a failing usb. I would use a new one and start fresh and see if that works.
 

JaimeZX

Senior Member
The lockfile exists when first booting the router. It clears after 1-3 minutes. If the router has been booted for over 10 minutes and Skynet is still telling you there's a lockfile, something is funny.

Always suspect your thumbdrive first if things are acting goofy. ;)
 

folfox

Occasional Visitor
The lockfile exists when first booting the router. It clears after 1-3 minutes. If the router has been booted for over 10 minutes and Skynet is still telling you there's a lockfile, something is funny.

Always suspect your thumbdrive first if things are acting goofy. ;)
Yeah somethings weird, was booted for longer than 4 hours when I first noticed. I think it initially started after I added something to the white list. Also noticed skynet webui is gone. Trying a new thumb drive today
 

folfox

Occasional Visitor
The lockfile exists when first booting the router. It clears after 1-3 minutes. If the router has been booted for over 10 minutes and Skynet is still telling you there's a lockfile, something is funny.

Always suspect your thumbdrive first if things are acting goofy. ;)
I went ahead and did a full factory reset and used a new usb drive...
I'm not getting that "lock file" message but i'm still having the same issues
In my sys log i'm getting "Jan 26 00:41:34 Skynet: [*] Connection Error Detected - Exiting"
Also with the same errors i posted above... any idea?
When I installed diversion it also told me I didn't have internet connectivity - but I hit continue anyway and it installed correctly (looks like i wasn't able to ping cloudflare or google)
I don't have them blocked anywhere - could my ISP be the problem?
 

JaimeZX

Senior Member
Anything interesting in the system log upon reboot?
Can you manually ping Cloudflare and Google?
You might try an @L&LD full M&M reset.
 

folfox

Occasional Visitor
Anything interesting in the system log upon reboot?
Can you manually ping Cloudflare and Google?
You might try an @L&LD full M&M reset.
Not really anything interesting other than after installing skynet it gets flooded with kernel drops along with skynet initiating... then stopping due to a connection error. I’m getting 100% packet loss when I try to ping cloud flare and google. This happens with my firewall enabled and disabled (if that matters). As for the M&M reset... I’ve already done something similar except for the jffs reboot and the 4G step. Is it likely doing this would change anything? I think this all happened right after I added a smart scale to my skynets whitelist a week ago.
 

folfox

Occasional Visitor
Looks like it's resolved for now... went ahead and did a full M&M reset although my ax88u "bricked" for an hour on me after rebooting from "enabling custom jffs scripts"... successfully running skynet and diversion with no issues for now.
Not sure what caused the issue, thanks for the help @JaimeZX
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top