What's new

Strange thing happening with router

  • SNBForums Code of Conduct

    SNBForums is a community for everyone, no matter what their level of experience.

    Please be tolerant and patient of others, especially newcomers. We are all here to share and learn!

    The rules are simple: Be patient, be nice, be helpful or be gone!

sleeps1007

Regular Contributor
Hi All,

Before I upgraded to the latest firmware 386.4 I had 386.3_2 on my AX88U and all of a sudden I lost internet connection. Found that the NTP server stopped syncing which is strange because the last time it happened I changed my ethernet cable and all was fine last year and a half. So since it happened again I figured I tried changing the cable again and it synced but my WAN said it's disconnected so I rebooted and WAN was still disconnected and the NTP server stopped syncing. I'm asking myself why did it stop syncing if it worked when I changed the cable so I reconnected the cable and it started syncing again but the WAN still said disconnected. Tried multiple cables and they all did the same thing. Then I noticed on my phone I had wifi internet connection but with my laptop plugged directly to the router it had no internet connection. I upgraded the router to 386.4 and the same thing happened. Upon checking the sys log I kept seeing a repeat of the message shown below and I'm thinking could this be a hardware issue. Please help me understand the message.


Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: potentially unexpected fatal signal 11.
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: CPU: 1 PID: 28197 Comm: dcd Tainted: P O 4.1.51 #2
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: Hardware name: Broadcom-v8A (DT)
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: task: ffffffc02da70b40 ti: ffffffc02e918000 task.ti: ffffffc02e918000
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: PC is at 0xf70d539c
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: LR is at 0x1dd14
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: pc : [<00000000f70d539c>] lr : [<000000000001dd14>] pstate: 600f0010
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: sp : 00000000ffdf0f38
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x12: 00000000000a2050
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x11: 00000000f63ff024 x10: 00000000000a23c4
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x9 : 00000000f63ff618 x8 : 00000000000a287c
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x7 : 00000000f63ff650 x6 : 00000000000a2876
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x5 : 0000000000000000 x4 : 00000000f63ff5fc
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x3 : 0000000000000000 x2 : 00000000ffdf0f14
Jan 4 22:25:57 RT-AX88U-A820 kernel: x1 : 000000000007d75a x0 : 0000000000000000
Jan 4 22:28:41 RT-AX88U-A820 kernel: httpd (1299): drop_caches: 1
 

Volt

Regular Contributor
It's a known issue that can be ignored, lot's of mentions of it in the 386.4 thread.
 

sleeps1007

Regular Contributor
I followed the nvram steps and after I rebooted the wan connected but the ntp server for some reason does not want to sync
 
Last edited:

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top