Recent content by AndrewJacob

  1. A

    Activating a VPN for a specific port/device (386.7_2)

    The DNS post? I couldn't find the answer to my question... I'm trying to figure out how to get all my other connections to not use the VPN. I played around a bit but couldn't figure it out. Any ideas?
  2. A

    Activating a VPN for a specific port/device (386.7_2)

    Great, that worked @128bit ; thank you! I am also still getting good speeds for the VPN connection. However, I do have another question. How do I correctly use VPN Director so that the VPN only works on one device? At the moment I've enabled it on one device but it's still enabled on all.
  3. A

    Activating a VPN for a specific port/device (386.7_2)

    Thank you guys! Appreciate the help @128bit but it didn't work and i couldn't get the VPN working even. Actually, I think I did get it working but then nothing was being allowed through and I couldn't even access any webpages. It showed this: Also, not sure what method to use to get this...
  4. A

    Activating a VPN for a specific port/device (386.7_2)

    Hi everyone, I have two AX86U in hardwired mesh, and an Apple TV hardwired to one of them. Just got Nord VPN and trying to activate the VPN from the router, only for the Apple TV. I was using these instructions...
  5. A

    RT-AX86U AiMesh (Merlin) - Disconnects

    Hi all, thank you for your help. The problem was with the channel only. I suppose what you said happened that I used that channel for months and all of a sudden it's no longer good. @L&LD I understand what you're saying but I want to make this as stable as possible. I'm sure there are consumer...
  6. A

    RT-AX86U AiMesh (Merlin) - Disconnects

    Thanks everyone. I've started by changing the channel to see if that makes a difference. I don't mind eventually doing a factory reset but I don't really understand why that would be necessary if I set up the routers correctly on here with @L&LD and I've had no issues since then, but I do all of...
  7. A

    RT-AX86U AiMesh (Merlin) - Disconnects

    Thank you @bbunge and @L&LD ! To answer you: 1- Yes I am using ethernet backhaul 2- Yes both computers were restarted, and even my iPhone was dropping when on Wi-Fi, but as soon as I switched off my iPhone's wi-fi and put it on LTE, everything worked buttery smooth. 3- I have attached pictures...
  8. A

    RT-AX86U AiMesh (Merlin) - Disconnects

    Hi everyone, I have a set of dual RT-AX86U routers setup in AiMesh over ethernet backhaul (using the 2.5G port) and I'm on Merlin's 386.3_2 software. I have been away on holiday for 10 days and upon returning home and working from home, both my wife's and my work wi-fi connections have been...
  9. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    Thanks @shelleyevans and @L&LD . Great advice from both of you. Decided to keep the dual AX86U and it came down to futureproofing and also aesthetic considerations (AX11000 has a huge footprint and would stick out like a sore thumb). If Merlin makes the GT even more of a beast, I might feel...
  10. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    Thanks @L&LD , it seems the lag has disappeared. I reconnected the AX86U and they are functional without noticeable lag compared to before. Must have been an external factor that coincided with my installation of the two AX86U. However, the GT was still a bit snappier and there is a bit more...
  11. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    Thanks @shelleyevans that's really nice of you. So you're experiencing these drops on Lan only as well? In that case it may just be a software issue, that Merlin will be fixing no doubt in a future release. Do you have the same hunch? Oh this is a tough decision on deciding whether to return...
  12. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    i used the exact same cables for both setups.. i feel like either the second ax86u has some issue or it's software related. i will try once more with the 1gbe ports for backhaul maybe... tbh, on wifi the ax86 is snappier, but the ax11000 seems to just work better right now. and with merlin...
  13. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    So I just plugged the GT-AX11000 back in with the old cheap Zyxel router and my wired performance at the node is snappy again compared to the dual AX86U. Any possible explanations? Something I could do to the setup to eliminate that lag? I only experience the issue with wired clients on the...
  14. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    Not unless that coincided with my installation of the AX86U routers... As an FYI, my desktop computer is wired to the main router and has no such issues whatsoever. I am perplexed as to what to try to resolve the issue... @L&LD
  15. A

    Performance of dual AX86U in AiMesh, on Merlin 386.1

    Thanks @L&LD , but I forgot to mention that the lag occurs on a wired client! Any way to fix that? Wasn't happening before on the cheap router
Top