Recent content by fitnesspmm

  1. F

    Release Asuswrt-Merlin 386.7 is now available for all models

    RT-AC5300 2.4 and 5G#2 works fine 5G#1 connects but these no upload data when doing a speed test. Internet doesn't work very well if at all. I've done 2 clean factory defaults but same problem. Any suggestions, I'm going back versions at the moment but still the same thing.
  2. F

    RT-AC5300 Best smart connect settings

    I tried the next 4 versions above it. Connections drop out. Total nightmare. I do a cold factory restore many times. I've given up. 384.18 works like dream! Are any new versions stable in the last 6 months? My other question is about Smart Connect...
  3. F

    RT-AC5300 Best smart connect settings

    Hi, I'm still running 384.18 cause the new version isn't stable for me. I gave up trying in early 2021 trying to test new versions. Are there any stable versions for any RT-5300 people after 384.18? I noticed with Smart Connect on, my 5-GHz-1 band never gets used. I have left my smart...
  4. F

    Something has happened to my AC5300 router...

    I found all versions after 384.18 unstable on my RT-AC5300. I notice it the most on my security cameras (Swann), which will always drop out after a short period of time. I tried everything including a hot or cold reset as well as a lot of help on the forum here. Never a problem with 384.18...
  5. F

    Release Asuswrt-Merlin 386.1 is now available

    Everything fine except my Swann Security Cameras lag and drop out, any suggestions on how to fix? I think I'll go back to 384.18, I found no issues with this version compared to the new versions.
  6. F

    Release Asuswrt-Merlin 386.1 is now available

    It's been nearly 2 hours now.... I just hope rebooting the router after upgrading didn't stuff it up.... It's done, took just over 2 hours. Need to update the log file to say it can take up to 3 hours I think.
  7. F

    Release Asuswrt-Merlin 386.1 is now available

    I just did an upgrade from 384.18 to 386.2.1 where the login screen has been blank for over 60 minutes now when I try to log in. After about 10-15 minutes, it goes back to the login screen and hangs on 'transferring data from 192.168.1.1. Any suggestions? I also rebooted the router after 20...
  8. F

    Does the VPN kill switch work with Merlin?

    Thank you. I turned the VPN off on the router where it caused the kill switch to kick in.
  9. F

    Does the VPN kill switch work with Merlin?

    I signed up to ExpressVPN this week where their knowledge with Merlin is limited. Apart from this enquiry, their live support is fantastic with no waiting times. I found information about setting up a VPN with a kill switch here. https://www.vpnunlimitedapp.com/help/manuals/asuswrt-merlin When...
  10. F

    Changed ISP, now devices are disconnecting?

    I downgraded from 384.14_2 to 384.13 (Initialize) and none of my devices has disconnected at all. :D :D :D :D
  11. F

    Changed ISP, now devices are disconnecting?

    What channels is everyone on? Neighbour 1 = 2 Neighbour 2= 4 Router = 6-8 (Auto) Are the cameras on 2.4GHz or 5GHz bands? Are these on 'Auto' Control channels? Cameras are 2.4Ghz while my phone is a Samsung Galaxy S8 where I'm having the problem on 5 & 2.4 for my phone. It drops out. Channels...
  12. F

    Changed ISP, now devices are disconnecting?

    It's mainly my security cameras disconnecting the most. I wasn't doing anything on my computer at the time when running these tests below (no CPU usage). Test 1: I notice the live feed isn't smooth anymore, it lags a bit when I view it on my computer. It never did this before, it was always...
  13. F

    Changed ISP, now devices are disconnecting?

    There's no wifi on the modem from the ISP. Anything else? I find it disconnects half my devices after about 30-60 minutes.
  14. F

    Changed ISP, now devices are disconnecting?

    I'm not importing anything. I didn't bother with a config file cause I want a fresh start.
  15. F

    Changed ISP, now devices are disconnecting?

    Firmware Version:384.14_2 ASUS RT-AC5300 Hi, I changed to a new ISP yesterday where I received a new modem to plug into my ASUS RT-AC5300 (cable from the router to ASUS Wan port, same as before). I was on ADSL (10Mbps) but now I'm on NBN (100Mbps). For the last year, I never had a problem with...
Top