Recent content by IcecreamVille

  1. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    Just a follow-up. After around 5 or 6 days, I plugged the USB drive back in & turned the media server back on. Ran fine for a week. Then I went away. Got back a few days ago & just checked the system uptime. Over 21 days no reboots. See attached So something in 386.7_2 (or perhaps even in...
  2. I

    Still in Box (from Jan. 2022) RT-AX86U - Update stock f/w directly to 386.7_2?

    I was going to start a new thread to post about my AiMesh experiences, but since others have replied here, I'll post here. Prior to AiMesh, I experimented with using media bridges & connecting old routers to be used as access points. The media bridge was connected on a guest network, and then...
  3. I

    Solved RT-AX86U Reboot Loops In Merlin 386.7_2

    Because _2 is a patch (assuming naming logic is <Major Version>.<Minor Version>_<Patch>), I didn't try 386.7 - I would be curious if 386.7 resolves your issue. 386.5_2 has been rock-solid for me for over 3 days, so at this point, I don't want to touch it... :cool:
  4. I

    Solved RT-AX86U Reboot Loops In Merlin 386.7_2

    Had a similar issue (but adding IPv6 in Passthru didn't fix it for me). What appears to have fixed it (the jury is still out though) was downgrading to 386.5_2 Good luck
  5. I

    Still in Box (from Jan. 2022) RT-AX86U - Update stock f/w directly to 386.7_2?

    I experienced some very frustrating issues with putting 386.7_2 directly on my new 2022 RT-AX86U - they didn't pop up right away (took a few days). There have been a few threads pertaining to issues with 386.7_2 - most involving reboots (mine included). It seems that it affects different users...
  6. I

    What does it mean when ISP doesn't provide IPv6?

    ... and even tougher as a parent trying to convince the gamer that the problem is on the XBox server... FWIW, we have an XBox One in the house & our ISP doesn't support IPv6 (at least not passed onto us - they may on their back end). XBox services seem to work fine (most of the time).
  7. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    What I'm writing may be met with criticism - even though I'm a new contributor here, I've been following the forums for years, when I first bought my first RT-AC68P in 2015 - and have been using @RMerlin firmware since I switched to ASUS routers. When I attempted to add my "Yard" RT-AC1900P...
  8. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    Another update... System running for ~3 hours no issues. I have an AiMesh node (RT-AC1900P) in the yard (which I technically do not need anymore, because the Wi-Fi coverage in the yard seems to be pretty good, since I put in the RT-AX86U units. My wife was on a very important call in the yard...
  9. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    My apologies if I'm posting too much about this - I'm just trying to thoroughly document everything that is being done in efforts to isolate the issue, and more importantly, to help anyone else who may be experiencing similar issues. Earlier, I had mentioned that to help eliminate the...
  10. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    Well... I exchanged the RT-AC86U for another RT-AC86U. The one that I brought back was a 2022 model - the one I received in exchange was a 2021 model, so there was no chance they came from the same batch. Took it out of the shrink wrap & hooked it up to my primary router (RT-AX86U) - didn't...
  11. I

    RT-AX86U random reboots

    This is just an update on the response that I made earlier (Tommy, glad your issue is resolved). I had mentioned that I came across 2 scenarios where the reboot happened. I then started a new thread discussing the AiMesh issue - which turns out doesn't just happen with AiMesh...
  12. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    Another follow-up, in case anyone is interested. I was under the assumption that this was likely an AiMesh-related issue. I figured for the heck of it, I'd try setting up the RT-AC86U that causes the RT-AX86U to reboot, as a media bridge, to see if the problem only occurred when it was an...
  13. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    Thank you OE for all your suggestions. System has been running stable since my last post - no reboots at all. Figured I'd give another go at trying to add the RT-AC86U to my AiMesh - as I mentioned prior, I have another RT-AC86U in my AiMesh setup. Prior to going "nuclear", I went thru all my...
  14. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    If anyone is interested, I thought I'd provide an update. Because voltage is a continual theme of the RT-AX86U rebooting, I thought it wouldn't hurt to pull the USB drive (self-powered). I then tried plugging in the RT-AC86U that is causing my router to go into a continuous reboot loop. Issue...
  15. I

    RT-AX86U reboot loop issue when adding AiMESH node

    It doesn't appear that my attachment is going thru - tried adding it again & don't see it. I added as a .TXT file. Is that filetype not valid for attaching? Trying to include contents of logs in-line won't allow me to post (says to shorten the message). Also don't know if this should have...
Top