Recent content by MoogLe

  1. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    I have purposefully disabled all types of media server capabilities on the router. I dont want that extra load on the router. So its not that. I dont need to disconnect everything to see how it does, I already kinda did that last night when I pinpointed that it was the shield TV. A soon as I...
  2. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    Not sharing it with anyone. The scanning does not take up that many cycles when i do it manually though. Im going to try and restart my NAS tommorow while the shield is still attached to see whether that may trigger it. Thanks
  3. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    Mind explaining your reasoning? It is set up for remote connections, but its not being used. So I don't think that could be it.
  4. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    I figured it out. The culprit turned out to be my Nvidia Shield TV. I think what's happening is since the shield is running Plex media server and it gets the media from my NAS, every time I lose power, the shield boots up much faster than my NAS, and it keeps trying to connect to the NAS...
  5. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    No ideas? This keeps happening everytime the router loses power. Takes a while before it gets back to normal.
  6. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    So yea, Utilization is back down and everything is back to normal. I'm stumped on what is causing this....
  7. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    I can understand that BUT The high utilization on the web interface seems to coincide with the wifi issues. Just before the power went out, I just so happen to have opened an app on my phone "Wifi sweetspot" that checks your wifi's performance. I was getting around 300mb/s average. After the...
  8. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    Its still showing 75-85% utilization in the web interface. While the ssh session is showing below 10% I had them both open at the same time.
  9. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    So i dont get why top is showing such a low cpu utilization and the web interface is showing a very high %. Or am i reading the top session % wrong?
  10. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    Oh yea I actually just turned that on cause i thought it was needed to telnet into the router It is currently set to LAN only So yea that is definately not the root issue
  11. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    I have no idea what dropbear is
  12. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    ok so nevermind the guide Here is what ps gave me And Top was showing me a cpu utilization of below 10% most of the time...... with httpd -i br0 usually using the most cpu cycles at around 6-8% so..... what now?
  13. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    any links to a guide on how to do that?
  14. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    I turned off my 2.4 ghz antenna and got the cpu down to 75% But another wierd issue im having is that when my devices try to connect to my 5ghz network its saying that im using the wrong password, eventhough it's right. If I change the SSID to something else, it will work just fine, when I go...
  15. MoogLe

    Asus RT-AC66 running on 100% cpu

    I'm affraid I am not so advanced yet. I did look at the syslog but can't really decipher anything in there. Here's what my syslog has been showing on jan 11th
Top