Ambient Weather Device Loses Connection Nightly

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

iPrey06

Occasional Visitor
For a couple months now (maybe less than 2).. I have a device (the mentioned Ambient Weather WS 2902) that "loses connection" from my Asus RT-AX88U every night.. At relatively the same time. Then regains connection a few hours later. (Actually.. this morning I needed to reboot the router and the device immediately started broadcasting again.. I mean as.. sending weather updates to whatever server its sending too) I get a text every time it loses/get a connection.

I have tried flashing stock firmware and factory resets, but, still doing the same thing.

Just to test.. I moved the device and connected it to my linksys router and it stays connected just fine.


I noticed this thread (https://www.snbforums.com/threads/device-dropping-from-the-network.66450/) about a device dropping from the network. With similar logs that I see with mine ( WLCEVENTD (something..something): Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3 )

The device worked fine for awhile with this current router and for a couple years with my old router (Asus AC88u)

Any new ideas?
 

ColinTaylor

Part of the Furniture
Weak signal or RF interference? Can you move the router and weather station closer together?
 

vango44

Occasional Visitor
Do you have the latest firmware on your weather reciever? Found this on their website:

WiFi Firmware Update and Changes, WS-2902A, WS-2000 and WS-5000
Version 4.2.6:
Fixes issues with connecting to Arris, Asus and several other routers. The Wi-Fi chip manufacturer provided an update to their SDK.
 

zackattack784

Occasional Visitor
I have a WS2000 and I’ve recently started having it drop internet connection as well. It worked fine for over a year with 0 issues. However there doesn’t seem to be any rhyme or reason to when it decides to drop connection. Most times it reconnects on its own (sometimes takes hours though). I’m having some other issues (like not uploading temperature sensor data) so I just chalked it up to my console going bad. I should check my logs the next time it disconnects. I have the most updated firmware and WiFi firmware for my WS2000 and also have an RTAX88U fwiw.
 

GHammer

Senior Member
I set a guest network up using 2.4GHz with a separate SSID.
Disabled nearly all features in the Professional tab.
That solved my disconnect issues for both my 2902A and my 2000-C consoles.
Wireless-Gen-2.4.jpgWireless-Pro-2.4.PNG
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top