How would you troubleshoot and solve this problem?

domic

Regular Contributor
Code:
ASUSWRT-Merlin RT-AX86U 386.7_2 Sun Jul 24 21:37:08 UTC 2022
-sh: /jffs/configs/profile.add: /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish: not found
[email protected]:/tmp/home/root#

I have done the following troubleshooting so far:
1. Rebooted router
2. Unplugged entware USB drive, refreshed disks in WebUI and plugged in USB drive again, then restarted Entware applications in scMerlin.
3. Looked inside every script file in /jffs/scripts for clues, also looked inside /jffs/configs/profile.add.
4. Wiped syslogs with script, rebooted router and downloaded syslog that contains every single logged event for that boot.

Anything else?
 

ColinTaylor

Part of the Furniture
Does /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish exist?
 

ColinTaylor

Part of the Furniture
Post the output of the following two commands:
cat /jffs/configs/profile.add
ls -l /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish
 

drinkingbird

Very Senior Member
Code:
ASUSWRT-Merlin RT-AX86U 386.7_2 Sun Jul 24 21:37:08 UTC 2022
-sh: /jffs/configs/profile.add: /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish: not found
[email protected]:/tmp/home/root#

I have done the following troubleshooting so far:
1. Rebooted router
2. Unplugged entware USB drive, refreshed disks in WebUI and plugged in USB drive again, then restarted Entware applications in scMerlin.
3. Looked inside every script file in /jffs/scripts for clues, also looked inside /jffs/configs/profile.add.
4. Wiped syslogs with script, rebooted router and downloaded syslog that contains every single logged event for that boot.

Anything else?

Have you tried a different usb drive? Maybe it is dead.
 

domic

Regular Contributor
Post the output of the following two commands:
cat /jffs/configs/profile.add
ls -l /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish
Code:
#!/bin/sh
export RCLONE_CONFIG="/tmp/mnt/entware-usb/entware/etc/rclone.conf"
/tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish
[email protected]:/tmp/home/root# ls -l /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish
-rwxr-xr-x    1 admin    root       1647704 Jul 21 12:43 /tmp/mnt/entware-usb/entware/bin/fish
 

domic

Regular Contributor
Wait... Is there any problems running Asus Download Master together with Entware?

Why would they collide?
 

drinkingbird

Very Senior Member
To my knowledge, if it were dead it wouldn't mount in the first place.

Actually many USB drives fail to "read only". Run into it a lot. Can mount it, read the files, copy them to another drive, but try to write or change attributes, format, etc, and the operation fails.

Worth a try, considering it was working fine and now isn't, it's a sensible test.
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top