OpenVPN Issue 386.1_beta3

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

Eric Lieb

Regular Contributor
Running 386.1_Beta 3 on an AC86U and constantly getting

Export OpenVPN configuration fileInitialinzing the settings of OpenVPN server now, please wait a few minutes to let the server to setup completed before VPN clients establish the connection.


Router currently has an uptime of 10 days 22 hours 11 minutes 0 seconds ... so been "a few minutes".

Not sure if this is related to my DDNS Webui SSL Cert being stuck at "authorizing" status.
 

SomeWhereOverTheRainBow

Very Senior Member
Running 386.1_Beta 3 on an AC86U and constantly getting

Export OpenVPN configuration fileInitialinzing the settings of OpenVPN server now, please wait a few minutes to let the server to setup completed before VPN clients establish the connection.



Router currently has an uptime of 10 days 22 hours 11 minutes 0 seconds ... so been "a few minutes".

Not sure if this is related to my DDNS Webui SSL Cert being stuck at "authorizing" status.
Most likely because the cert. If you are feeling experimental, you could easily test this by generating a self signed cert temporarily.
 

Eric Lieb

Regular Contributor
On BETA 4 now after a full JFFS flash and just got
Initialinzing the settings of OpenVPN server now, please wait a few minutes to let the server to setup completed before VPN clients establish the connection.


Yet again...


It seems to randomly not start working

@RMerlin looks like a problem with the openvpn server starting up after reboot. Anyway to get any easy openvpn reboot button? Toggling it off and on seems to fix this initialization.
 

L&LD

Part of the Furniture
@Eric Lieb, do you have different ports for each server? Maybe try something in the 50000 range and higher?
 

RMerlin

Asuswrt-Merlin dev
Check your System Log, it will tell you what is failing.
 

Eric Lieb

Regular Contributor
Check your System Log, it will tell you what is failing.

Jan 11 04:57:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx TLS: Initial packet from [AF_INET]xxxxxxxxx:xxxxx (via [AF_INET]xxxxxxxx%eth0), sid=12121212 12121212
Jan 11 04:58:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Jan 11 04:58:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx TLS Error: TLS handshake failed
Jan 11 04:58:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
 

RMerlin

Asuswrt-Merlin dev
Jan 11 04:57:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx TLS: Initial packet from [AF_INET]xxxxxxxxx:xxxxx (via [AF_INET]xxxxxxxx%eth0), sid=12121212 12121212
Jan 11 04:58:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Jan 11 04:58:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx TLS Error: TLS handshake failed
Jan 11 04:58:49 ovpn-server1[6395]: xxxxxxxxx:xxxxx SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting

That reports a connection attempt, which would indicate your server is already running.
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top