asus ax88u Wireless reboots with aimesh

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

Jim DeBlaey

New Around Here
Hello I am having a problem with new ax 88u i have hard reset and tried everything but with new firmware my router keeps resetting wifi it works fine with older firmware and it also works fine with an ac 88u was wondering if anyone knows. it only does when i aimesh with 2 ac86u's tried with ax off and all other settings recommended it does it with factory reset settings am i missing something or is router bad?
 

Attachments

  • syslog(1).txt
    32.6 KB · Views: 104

L&LD

Part of the Furniture
What firmware are you using on it now? What is 'older firmware'? What firmware are the RT-AC86U's using?

AiMesh mode works fine with the RT-AC88U as the node or the main router with the RT-AX88U used as the other? What firmware is the RT-AC88U on?

What does 'tried everything' mean?

What wireless (and other) settings are you changing past defaults?

Are you using a saved backup config file? Are you manually and minimally configuring the router? Or are you 'blindly' putting in settings from your old router/setup (even manually)?

I would flash RMerlin 384.17_0 on it and follow the suggested steps in the link below to get your router to a good/known state.

https://www.snbforums.com/threads/ax88-packet-loss.62891/#post-563326
 

Jim DeBlaey

New Around Here
What firmware are you using on it now? What is 'older firmware'? What firmware are the RT-AC86U's using?

AiMesh mode works fine with the RT-AC88U as the node or the main router with the RT-AX88U used as the other? What firmware is the RT-AC88U on?

What does 'tried everything' mean?

What wireless (and other) settings are you changing past defaults?

Are you using a saved backup config file? Are you manually and minimally configuring the router? Or are you 'blindly' putting in settings from your old router/setup (even manually)?

I would flash RMerlin 384.17_0 on it and follow the suggested steps in the link below to get your router to a good/known state.

https://www.snbforums.com/threads/ax88-packet-loss.62891/#post-563326


384.17 it is only stable on 384.13 done all the resets, hard resets.using default settings and did all the recommended settings for aimesh tried ainodes on ASUS firmware and tried Merlin firmware same thing
 

jrmtz85

Regular Contributor
I have the same setup as you, AX88U as main, and 2 AC86U as Aimesh nodes. While I'm not having your same issue, the setup is finicky. Ended up having to disable Wifi 6 (ironically the point of the AX...), and just 2 days ago, nothing could sign-on to Wifi on one of the nodes (ring doorbell, smart thermostat) until I did a simple reboot. Sorry, but that's all I got.

Trying to figure out some sort of automated reboot of the whole thing once a week or so.
 

Jim DeBlaey

New Around Here
I have the same setup as you, AX88U as main, and 2 AC86U as Aimesh nodes. While I'm not having your same issue, the setup is finicky. Ended up having to disable Wifi 6 (ironically the point of the AX...), and just 2 days ago, nothing could sign-on to Wifi on one of the nodes (ring doorbell, smart thermostat) until I did a simple reboot. Sorry, but that's all I got.

Trying to figure out some sort of automated reboot of the whole thing once a week or so.
Ok thanks yeah just went back to 384.13 tired of messing with it
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top