1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

ASUS RT-AC88U problems switching

Discussion in 'ASUS Wireless' started by radicaldoc, Sep 11, 2019.

  1. radicaldoc

    radicaldoc New Around Here

    Joined:
    Sep 10, 2019
    Messages:
    3
    i am running a AC88U With two internet conections one my normal ethernet conection (sat internet) and one from a tethered andoid phone..
    can someone explain why i cannot just turn off internet on one and use other in the Asuswrt software (it's the same in Asus software as well) the only way i can get it to kick to the tethered conection it to pull the ethernet wan cable but when i have finished and want to switch back i have to reboot the my sat internet router to get it to reconect again. it is set as ethernet is primary conexion and android phone as secondry. as i use ethernet more. But is same eitherway i try it.. they all work well but the switching between is a nightmare..
    any help would be apreciated i bought the AC88U with this in mind..and i wanted the 8 ports..
    I am going to try with another router as well that has sim inside router coming tomorrow to see if that will work any better it's a ASUS 4G-AC68U
     
  2. Grisu

    Grisu Part of the Furniture

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    2,318
    because of poor firmware which only detects port down, often reported here with no solution.
     
  3. radicaldoc

    radicaldoc New Around Here

    Joined:
    Sep 10, 2019
    Messages:
    3
    is it same with the ASUS 4G-AC68U??
     
  4. Grisu

    Grisu Part of the Furniture

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    2,318
    sorry dont know, maybe, there are only few users with 4G router.
     
  5. radicaldoc

    radicaldoc New Around Here

    Joined:
    Sep 10, 2019
    Messages:
    3
    yep it's the same work well as a 4g LTE router but you cannot switch from one to the other ata ll without big problems and reboot or changing settings is a huge amount of time over 3 min's. bit pathetic surley there must be some way of being able to do it. all i want to do is switch from my eithernet internet to my 4g lte when i need to,,,
    does anyone know how to do this easily?????