AX3000 Firmware Update

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

davekstl

Occasional Visitor
I have a AX3000 attached to my AiMesh system. I am being notified that there is a new Firmware Update. Version 3.0.0.4.384_9890. But when I go to the Asus site, this version is not listed. https://www.asus.com/Networking/RT-AX3000/HelpDesk_BIOS/ Is there another way to update this firmware? I typically download the file this do a manual update.
The other possibility is the there is an issue with the Ali-Mesh App.
Any advice and opinions would be appreciated.
Dave
 

OzarkEdge

Part of the Furniture
I have a AX3000 attached to my AiMesh system. I am being notified that there is a new Firmware Update. Version 3.0.0.4.384_9890. But when I go to the Asus site, this version is not listed. https://www.asus.com/Networking/RT-AX3000/HelpDesk_BIOS/ Is there another way to update this firmware? I typically download the file this do a manual update.
The other possibility is the there is an issue with the Ali-Mesh App.
Any advice and opinions would be appreciated.
Dave
It takes awhile to populate everywhere.

I found it close by:

1603204094225.png


OE
 

OzarkEdge

Part of the Furniture
Last edited:

ultrakiasu

New Around Here
I have a AX3000 attached to my AiMesh system. I am being notified that there is a new Firmware Update. Version 3.0.0.4.384_9890. But when I go to the Asus site, this version is not listed. https://www.asus.com/Networking/RT-AX3000/HelpDesk_BIOS/ Is there another way to update this firmware? I typically download the file this do a manual update.
The other possibility is the there is an issue with the Ali-Mesh App.
Any advice and opinions would be appreciated.
Dave
Need to highlight about the bugs appeared on this above mentioned new firmware.

Bugs after updating from the previous release.
Wireless Password containing "&" symbols will be displayed ok on "Wireless" page, but garbed in the "Network Map" Status page.
Originally thought was browser issue, but tested on both Chrome and Edge, displayed incorrect password, replacing "&" with extra characters.

Running TUF-AX3000 as primary router (AiMesh), and RT-AC88U as node. Ethernet Backhaul. Smart Connect.
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top