1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

Plex Media Server running on AsusWRT Arm Routers!!!

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by TeHashX, Feb 28, 2016.

  1. WET

    WET Regular Contributor

    Joined:
    Sep 12, 2013
    Messages:
    53
    Location:
    IL
    I see that you highly recommend Plex over the embedded miniDLNA, my question is why?

    Since the embedded miniDLNA works perfectly and Plex on the ARM router will not do transcoding, what is Plex bringing that the embedded miniDLNA does not do?

    I have an RT-AC68U with 2 HD's connected, one HD is for media with hundreds of 4GB m2ts & vob movies. I do restrict media scanning to a single file to keep router from scanning everything on the network but as I said earlier, I find the embedded miniDLNA has been working perfectly for a very long time now.

    I do have some avi files that will not play on certain clients but without transcoding, Plex will not play these either. I am interested if Plex will bring some improvements over miniDLNA.

    One other item, miniDLNA plays Cinavia protected movies because it is not smart enough to detect the encoding. Will Plex play the sound successfully on Cinavia protected movies?
     
    Last edited: Jun 2, 2017
  2. Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!
  3. TeHashX

    TeHashX Very Senior Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    961
    Location:
    Europe
    I didn't highly recommend plexmediaserver over minidlna, this is just an alternative.
    Plex organize better movies and series, see Plex Web UI.
    You can try playing your protected video files and leave a feedback.
     
  4. Jozek

    Jozek Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    20
    I have same router and performance is very poor


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
  5. airtrack

    airtrack Occasional Visitor

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    12
    your site is down :(
    I really want plex on my router. i cant use chromecast on minidlna
     
  6. TeHashX

    TeHashX Very Senior Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    961
    Location:
    Europe
    Try now :)
     
  7. TeHashX

    TeHashX Very Senior Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    961
    Location:
    Europe
  8. Blak24

    Blak24 Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    26
    I need some help, I don't want to mess anything while installing Debian, but I have some questions about the step 3 in the guide which is linked in this article. I have a AC86U. I also posted a detailed comment on the page about Debian installation for the AC86U
     
  9. Sebastien Bougie

    Sebastien Bougie Regular Contributor

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    52
    Hello,

    I have a problem with plex and i'm sure its something easy to fix but i dont know how to fix it. The server is up and running, indexing is done. But when i try to play MP3 files, nothing is happening. If i try to play the mp3 file from android device i'm getting Player Error, from PC it doesnt play.

    Can someone help?
    Thanks
     
  10. heysoundude

    heysoundude Senior Member

    Joined:
    Sep 20, 2016
    Messages:
    225
    Is there a tutorial somewhere about how to do that, integrate an external co-processor?
     
  11. galex1

    galex1 New Around Here

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    3
    I have installed PLEX on Netgear R7000 (same CPU BCM4709 as AC68U-rev.B1) under FreshTomato FW 2018.3 based on simple instruction from linksysinfo.org (it's also Debian chroot environment + Plex). The server is up and running, indexing is done but then I've got the same problem like a guy two posts above - when i try to play any movie or MP3 files, nothing is happening ...
    Can anybody advice what's the problem there ... ?

    UPD: MP3 play now ! But any movie still no ...
     
    Last edited: Jul 31, 2018
  12. TeHashX

    TeHashX Very Senior Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    961
    Location:
    Europe
    Try to play a file then search on plex log what's the error
     
  13. galex1

    galex1 New Around Here

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    3
    Thank you for reply !

    I re-installed everything in accordance with your instructions from here but ... the same results: MP3 play but movies - no !

    I have installed everything in accordance with instructions - everything is OK, server is up and library is indexed. Photos, MP3 play on all attached players, no problem. But, no one movie is playing: (in the log) server tries to use transcoding but no transcoding supported (WEB->Player: Direct Play and Direct Stream are both on). I tried different movie formats. With the same time all those "test" movies are played well via DLNA on the same players. How to disable (if possible) transcoding at all ? It would be nice to use PLEX just like DLNA but with its all beautiful features (funarts) ?
    Aug 01, 2018 14:47:04 [0x54288400] DEBUG - Auth: We found auth token (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx), enabling token-based authentication.
    Aug 01, 2018 14:47:04 [0x54288400] DEBUG - Auth: Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Aug 01, 2018 14:47:04 [0x54288400] DEBUG - Found session GUID of zly34ucmqn in session start.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - TranscodeUniversalRequest: using profile Web
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - Downloading document http://127.0.0.1:32400/library/metadata/51?X-Plex-Token=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx&checkFiles=1
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - HTTP requesting GET http://127.0.0.1:32400/library/metadata/51?X-Plex-Token=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx&checkFiles=1
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - Request: [127.0.0.1:30578] GET /library/metadata/51 (5 live) GZIP
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - Auth: We found auth token (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx), enabling token-based authentication.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - Auth: Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - Updating part with ID=46 [/mnt/000/Layer Cake.avi]
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - We're going to try to auto-select an audio stream for account 1.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - Selecting best audio stream for part ID 46 (autoselect: 0 language: ru)
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - Audio Stream: 126, Subtitle Stream: -1
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x52a88400] DEBUG - It took 0.0 sec to serialize a list with 1 elements.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x45b85400] DEBUG - Completed: [127.0.0.1:30578] GET /library/metadata/51 (5 live) GZIP 150ms 2386 bytes 200

    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: analyzing media item 46
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: Layer Cake (2005): Direct Play is disabled
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: Layer Cake (2005): no direct play video profile exists for http/avi/mpeg4
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: Layer Cake (2005): no direct play video profile exists for http/avi/mpeg4/mp3
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: Layer Cake (2005): no remuxable profile found, so video stream will be transcoded

    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: computed resolution bounding box of 688x288.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - Scaled up video bitrate to 1276Kbps based on 1.500000x fudge factor.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - MDE: Layer Cake (2005): selected media 0 / 46
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - Cleaning directory for session zly34ucmqn ()
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - Starting a transcode session zly34ucmqn at offset -1.0 (state=2)
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - [Universal] Using local file path instead of URL: /mnt/000/Layer Cake.avi
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - TranscodeJobManager: [Running] onTranscodeSessionStarted: zly34ucmqn
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - TranscodeJobManager: [Running] -> [Throttled]
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - Job running: XDG_CACHE_HOME='/home/Library/Caches/PlexMediaServer/' XDG_DATA_HOME='/plex/Resources/' '/plex/Resources/Plex New Transcoder' '-i' '/mnt/000/Layer Cake.avi' '-filter_complex' '[0:0]scale=w=min(688\,iw):h=min(288\,ih):force_original_aspect_ratio=decrease[0]' '-map' '[0]' '-codec:0' 'libx264' '-crf:0' '18' '-pix_fmt:0' 'yuv420p' '-maxrate:0' '1276k' '-bufsize:0' '2552k' '-r:0' '23.975999999999999' '-preset:0' 'veryfast' '-x264opts:0' 'cabac=0:8x8dct=1:bframes=0:subme=2:me_range=4:rc_lookahead=10:me=dia:no_chroma_me:8x8dct=0:partitions=none' '-map' '0:#0x01' '-codec:1' 'aac' '-strict:1' 'experimental' '-cutoff:1' '15000' '-ar:1' '48000' '-channel_layout:1' 'stereo' '-b:1' '256k' '-f' 'matroska' '-avoid_negative_ts' 'disabled' '-map_metadata' '-1' '-map_chapters' '-1' '-' '-start_at_zero' '-copyts' '-y' '-nostats' '-loglevel' 'quiet' '-loglevel_plex' 'error' '-progressurl' 'http://127.0.0.1:32400/video/:/transcode/session/zly34ucmqn/progress'

    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] ERROR - Failed to start session successfully.
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x54288400] DEBUG - Cleaning directory for session zly34ucmqn (/home/Library/Caches/PlexMediaServer/Transcode/Sessions/plex-transcode-zly34ucmqn-6c16e98f-1fdc-4c4c-a46b-a9923ccbdcc2)
    Aug 01, 2018 14:47:05 [0x45b85400] DEBUG - Completed: [192.168.1.104:49491] GET /video/:/transcode/universal/start?path=http%3A%2F%2F127.0.0.1%3A32400%2Flibrary%2Fmetadata%2F51&mediaIndex=0&partIndex=0&protocol=http&offset=0&fastSeek=1&directPlay=0&directStream=1&subtitleSize=100&audioBoost=100&session=zly34ucmqn&subtitles=burn&copyts=1&Accept-Language=en (5 live) 933ms 251 bytes 404
     
    Last edited: Aug 1, 2018
  14. galex1

    galex1 New Around Here

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    3
    I'm fool ! Just download test "SampleVideo_1280x720_30mb.mp4" movie which is 100% fits to PLEX requirements. It works ! I can play it via desktop Chrome and on Sony TV (Plex app) and on iPad (Plex app) ! So PMS 100% works but it can't arrange DirectPlay/DirectStream for the "others" file format like .avi, .mkv, and similar. It TRIES to start transcoding but can't.

    As I understand with this build there is no transcoding feature at all. Does it mean PMS HAS TO start any "others" format with DirectPlay by itself OR it will only try IN ANY CASE to start transcoding ... but something goes wrong here and disturbs to start it ? How to push PMS to disable transcoding at all for all types of files ? If even it's possible of course ...
     
Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!