1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

How to enable Alexa on RT88U

Discussion in 'ASUS AX Routers & Adapters' started by Col8eral, Apr 8, 2020.

  1. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    Im trying to enable the Alexa feature on my AX88U.

    When I click activate code the pop up asks to agree terms, click agree, then another pop up to confirm over 16, but the pop up seems to be slightly off screen and I cant see the 16 check box.

    How do I get the activation code?
     
  2. L&LD

    L&LD Part of the Furniture

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    12,608
    What device are you using to access the router? Maybe try with a different browser?
     
  3. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    I've tried with a phone and two laptops and it's still the same. I've even tried different browsers
     
  4. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    Here's my problem
     

    Attached Files:

  5. L&LD

    L&LD Part of the Furniture

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    12,608
    I don't see the problem? Even on the phone, you can still hit 'Agree'. :)
     
  6. dosborne

    dosborne Very Senior Member

    Joined:
    May 11, 2019
    Messages:
    574
    Location:
    /dev/null
    If there is a "hidden" check box that you need to select, then maybe using a combination of the space bar for selection and tab to move around will help?
     
    royarcher and L&LD like this.
  7. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    I think there must be a check box to the left of confirm your over 16 as if I press agree I get a pop up saying please confirm you are over 16. I click that and nothing happens.
     
  8. L&LD

    L&LD Part of the Furniture

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    12,608
    Don't use a phone then to try to set it up. :)
     
    royarcher likes this.
  9. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    I've tried using a phone, laptop and tablet and it's the same for each device.
     
  10. L&LD

    L&LD Part of the Furniture

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    12,608
    What resolution is the laptop? What browsers have you tried? There is something in the specific defaults of your client devices that isn't standard. What extensions are you running on those browsers?

    Try loading the browser with all extensions disabled and see if it works then.

    If nothing in this vein of troubleshooting helps, then a full reset to factory defaults is indicated for your router. See the link in my signature below for the M&M Config and the Nuclear Reset guides to get your router back to a good/known state if the above doesn't work. :)
     
    royarcher likes this.
  11. dosborne

    dosborne Very Senior Member

    Joined:
    May 11, 2019
    Messages:
    574
    Location:
    /dev/null
    Did you try this suggestion?
     
    royarcher and L&LD like this.
  12. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    That worked . Cheers.
     
  13. Col8eral

    Col8eral Regular Contributor

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    100
    I have to enable access from wan and ddns. I have enabled access fro. Wan but having trouble with the ddns.

    I clicked enable yes. Selected asus.com, then pasted the alphanumeric key from admin/system/wan access. I get confirmation it is registered, but server certificate shows authorising but no other details. When I try the Alexa setup is shows ddns as not available.

    What have I done wrong.