1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

Ipv6 manual DNS not working

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by icsy7687, Sep 22, 2019.

  1. icsy7687

    icsy7687 Occasional Visitor

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    26
    Location:
    USA
    I have a windows window environment for DNS at home. Was working fine but need IPv6.

    After enabling, the routers Ipv6 address is being advertised as the Ipv6 DNS address.

    So I disabled "Connect to DNS Server automatically", manually entered my 2 windows servers Ipv6 and rebooted the router.

    However my devices with ipv6 are still trying to use my router as my DNS server.

    I have an ac68u, running Merlin's 384.7_2
     
  2. icsy7687

    icsy7687 Occasional Visitor

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    26
    Location:
    USA
    *bump*
     
  3. icsy7687

    icsy7687 Occasional Visitor

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    26
    Location:
    USA
    Decided to update to 384.13

    However, manual IPV6 dns still not pushing out.
     
  4. Joost Hoogland

    Joost Hoogland New Around Here

    Joined:
    Sep 26, 2019
    Messages:
    1
    I have the same problem. My DNS server at home sees a lot of requests from the router that actually are originating from a device.

    I hope it's possible to solve this.

    Thanks in advance.
    Joost