1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. SNBForums Code of Conduct

    SNBForums is a community for everyone, no matter what their level of experience.

    Please be tolerant and patient of others, especially newcomers. We are all here to share and learn!

    The rules are simple: Be patient, be nice, be helpful or be gone!

    Dismiss Notice
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

UPnP - Multiple Xbox One Gaming Consoles & NAT

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by BiggShooter, Oct 21, 2016.

  1. jhferry

    jhferry Occasional Visitor

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    35
    Correct. I have experienced this with the Xbox One as well, a lot of voice drop outs etc but that seems to be working for now. In game chat and matchmaking are fine Lan to Lan.
     
  2. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    Where is this performed at? UI?

     
  3. Jack Yaz

    Jack Yaz Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 20, 2017
    Messages:
    2,772
    SSH connection to the router. Using an SSH client e.g. Putty if on Windows
     
  4. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    Similar issues we see in BO3 and in game chat. Can't hear each other half the time. So we switched to XBL party chat and we can hear each other all the time, unless your controller or mic gets disconnected, then you have to exit the party chat then rejoin to get chat to work.

     
  5. Jack Yaz

    Jack Yaz Part of the Furniture

    Joined:
    Apr 20, 2017
    Messages:
    2,772
    You need to enable SSH in Administration -> System

    upload_2017-9-4_21-14-3.png

    Enable password login then use same credentials as you use to log in to GUI
     
  6. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    Found it. Thank you.
     
  7. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    Can this be done anytime or with both consoles on with both games running?
     
  8. ColinTaylor

    ColinTaylor Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    10,559
    Location:
    UK
    Thanks for the reply.

    So as far as I can tell from the 500+ posts in this thread, everything is working fine for everybody apart from an occasional issue with jhferry's LAN to LAN party chat on the PS4 (which sounds like a bug with Party Chat).

    The only person that seems to currently be reporting a problem is @e38BimmerFN and up until today he had never run Merlin's firmware.

    So the whole of this thread seems pointless. What am I missing here?
     
  9. ColinTaylor

    ColinTaylor Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    10,559
    Location:
    UK
    It has to be done while the consoles are running and you are experiencing the issue you are trying to analyse.

    So preferably you'd do it twice. Once with everything up and running and working, and then a second time with everything up and running but not working.
     
  10. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    We'll have already got it working so I guess I'll get the logs for what is current.
     
  11. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
  12. ColinTaylor

    ColinTaylor Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    10,559
    Location:
    UK
    Can you change the document properties. It is impossible to understand in that format and the document doesn't even allow me to copy and paste it.
     
  13. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    I can allow for copy and paste. Its just plain text.
     
  14. ColinTaylor

    ColinTaylor Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    10,559
    Location:
    UK
    What is the device at 192.168.0.150?
     
  15. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    non gaming device.

    IPs 192 and 144 are the xbox ones.
     
  16. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    Doing more testing and disabling Vexirias configuration and then also disabling QoS entirely, rebooting router and hard power off of consoles, I'm still getting OPEN NAT in BO3 and IW same game running on both.
    Next step is to capture tables if possible on OEM stock FW. Can this be done on OEM FW? I know I got Moderate NAT on 2nd console while using OEM FW.
     
  17. ColinTaylor

    ColinTaylor Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    10,559
    Location:
    UK
    Is it the PC you are doing the online NAT test from, because it will always return Full Cone NAT (because it's in the DMZ)?

    Don't know. I've never used stock firmware.
     
  18. e38BimmerFN

    e38BimmerFN Very Senior Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    934
    Location:
    USA
    No. Test PC is not in DMZ. Non Gaming device is a VOIP device in the DMZ.


    I'll see about loading stock FW later on. As far as I can tell, Port Address Restricted Cone NAT that was reported for both OEM and Merlin FW by the NAT test tool.

    Merlin FW seems to be allowing for OPEN NAT with two same games running on both consoles at the same time. At least for my network configuration.
     
    Last edited: Sep 5, 2017
  19. Vexira

    Vexira Very Senior Member

    Joined:
    Jan 20, 2017
    Messages:
    1,928
    Location:
    Australia
    It's something bugging out on my network, I have a pretty elaborate set up, it works 99% of the time. It was just a pc copy of cod reading as moderate nat till the channel changed I preformed nothing to worry about I guess.
     
  20. Vexira

    Vexira Very Senior Member

    Joined:
    Jan 20, 2017
    Messages:
    1,928
    Location:
    Australia
    Can I upload a text file with the output of the SSH, I still have issues with battle born, gta v and modern warfare 3 spec ops mode haveing moderate nat all on my pc.

    Battle born has no ports appearing in the upnp forwards list, grand theft auto 5 has 6672, but rock star social club the pc launcher for rock star games says my nat is moderate, which is has been the case form day one of owning the 88u.

    As long my steam link keeps spouting an cannot connect on port 27031 error when I do a network connection test that tells me the packet loss statistics amongst other information.

    It seems I have to do the test a few times till it finally works as in keep initiating the test and closing the error till it successfully runs, otherwise it connects to the pc fine.
    This started after 380.67 alpha 1, on 380.66 the test was working perfectly every time I ran it I got results.
     
    Last edited: Sep 4, 2017