I am receiving Bad Gateway a lot tonight

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

coxhaus

Part of the Furniture
I am having a hard time using this site tonight.
Screenshot 2021-05-09 211035.png
 

L&LD

Part of the Furniture
No issues here.

As it indicates, your local Cloudflare may be the issue? Does using your ISP's DNS settings work better? Does a simple reboot fix things before you start changing settings?
 

Tech9

Very Senior Member
I am having a hard time using this site tonight.

Me too, in last few weeks. I have 2 available ISPs to test with and 2 cellphone operators. Same issue with all connections, different DNS servers, Chrome and Safari browsers. Most of the time the site loads with no issues, few times a day it loads with >30 sec delay or times out completely. I was thinking since no one complains about it, it is what it is. I'm using Bell Fibre, Roger Cable, Telus Wireless, Rogers Wireless in Canada, if that helps.
 

Tech9

Very Senior Member
@dave14305 reported issues recently:

 

coxhaus

Part of the Furniture
I don't use Cloudflare in any shape or form. As I don't care for them.

I assumed this site used Cloudflare? This sites IP address resolves to Cloudflare USA.

PS
There is nothing wrong with my network.

My IP is Charter Commnications. I don't touch Cloudflare until I visit this site. The IP is different than last week for Cloudflare. I was seeing 172.67.69.81 last week for this site.


Microsoft Windows [Version 10.0.19042.964]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\leeco>tracert www.snbforums.com/
Unable to resolve target system name www.snbforums.com/.

C:\Users\leeco>tracert www.snbforums.com

Tracing route to www.snbforums.com [104.26.9.66]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 2 ms 2 ms 192.168.0.98
2 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.10.1
3 17 ms 12 ms 16 ms cpe-72-133-80-1.sw.res.rr.com [72.133.80.1]
4 31 ms 20 ms 32 ms tge0-0-0.elgntx0802h.texas.rr.com [66.68.3.173]
5 23 ms 13 ms 21 ms agg38.ausxtxir02r.texas.rr.com [24.175.42.140]
6 22 ms 18 ms 19 ms agg22.hstqtxl301r.texas.rr.com [24.175.41.48]
7 29 ms 22 ms 28 ms bu-ether16.hstqtx0209w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.108]
8 57 ms 56 ms 55 ms bu-ether12.dllstx976iw-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.39]
9 58 ms 52 ms 53 ms 66.109.5.228
10 56 ms 54 ms 51 ms 66.109.5.241
11 59 ms 70 ms 68 ms 24.30.200.63
12 56 ms 55 ms 56 ms 104.26.9.66

Trace complete.

C:\Users\leeco>

And by the way this is a Cloudflare problem within their network.

Cloudflare just flip flopped their IP addresses. Now we are back to last week's IP addresses. Cloudflare has something going on with their network.

Microsoft Windows [Version 10.0.19042.964]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\leeco>tracert www.snbforums.com

Tracing route to www.snbforums.com [172.67.69.81]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.98
2 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.10.1
3 10 ms 35 ms 14 ms cpe-72-133-80-1.sw.res.rr.com [72.133.80.1]
4 30 ms 31 ms 32 ms tge0-0-0.elgntx0802h.texas.rr.com [66.68.3.173]
5 20 ms 26 ms 18 ms agg38.ausxtxir02r.texas.rr.com [24.175.42.140]
6 23 ms 22 ms 20 ms agg22.hstqtxl301r.texas.rr.com [24.175.41.48]
7 55 ms 36 ms 20 ms ae-1-0.p0.atl90.tbone.rr.com [66.109.1.218]
8 52 ms 47 ms 49 ms 66.109.9.28
9 47 ms 48 ms 44 ms 0.ge-0-0-0.ar0.den30.tbone.rr.com [66.109.6.150]
10 54 ms 62 ms 52 ms 66.109.5.117
11 89 ms 57 ms 62 ms 24.30.200.73
12 50 ms 47 ms 51 ms 172.70.36.2
13 49 ms 68 ms 45 ms 172.67.69.81

Trace complete.

C:\Users\leeco>
 
Last edited:

dave14305

Part of the Furniture
Cloudflare just flip flopped their IP addresses. Now we are back to last week's IP addresses. Cloudflare has something going on with their network.
Or DNS round-robin is working as designed.
Code:
# dig A www.snbforums.com +short
104.26.8.66
104.26.9.66
172.67.69.81
# dig A www.snbforums.com +short
172.67.69.81
104.26.8.66
104.26.9.66
 

coxhaus

Part of the Furniture
If it was working as it should then why is Cloudflare giving 502 Bad Gateway? I think Cloudflare's servers are having issues with the changing IPs which very likely could be their DNS.
 

dave14305

Part of the Furniture
If it was working as it should then why is Cloudflare giving 502 Bad Gateway? I think Cloudflare's servers are having issues with the changing IPs which very likely could be their DNS.
Cloudflare has issues, but it’s not related to “changing IPs”. Those 3 IPs have always been in the rotation for snbforums.com. That’s all.
 

Tech9

Very Senior Member
Thanks @dave14305, Cloudflare will sort it out. Not a big deal anyway.
@coxhaus, big delays in your tracert - is it normal for your ISP? I'm getting there in 7 hops 12-18ms each.
 

coxhaus

Part of the Furniture
Yes, I agree. There seems to be a problem with Houston and Dallas. It is sending me round about. I had issues with slowdowns going straight to Dallas which I reported. So, their fix was to send me round about. Isn't networking fun.
 
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
AntonK Not Reliably Receiving Alerts for "Watched" forums. Suggestion Box 3

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top