Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

RT-AC66U dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by ftab4me, Mar 20, 2017.

  1. ftab4me

    ftab4me New Around Here

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Messages:
    3
    Hello all,

    Hopefully someone can help me. I receive the following messages several times a day in my log file.

    Mar 20 14:53:16 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable
    Mar 20 14:53:26 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable
    Mar 20 14:53:36 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable
    Mar 20 14:53:46 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable

    These messages go for quite some time.

    Mar 20 15:15:41 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable
    Mar 20 15:15:51 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable
    Mar 20 15:16:01 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable
    Mar 20 15:16:11 dnsmasq[243]: failed to send packet: Resource temporarily unavailable

    This is happening with both 380.65 and 380.65. While this is logging, I get reach the router but not the internet. Soon after it stops, I can once again reach the internet.

    Does anyone know what causes this? Any way to disable it?

    Thanks for looking
     
  2. ftab4me

    ftab4me New Around Here

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Messages:
    3
    Hopefully rmerlin can chime in here.
     
  3. john9527

    john9527 Part of the Furniture

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    4,633
    Location:
    United States
    This is going to be a tough one to track down.....the msg is generated by a generic send msg routine.
    But since you say you lose internet access, I think this may be a symptom and not the cause. Is there anything logged in the modem logs? What DNS servers are you using? You might also try a different set of servers.
     
  4. ftab4me

    ftab4me New Around Here

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Messages:
    3
    Thank you for the reply. Their is nothing in the modem logs. This started about 3 days ago when it warmed up. I have ordered a cooling pad which will be here next week. I am using my ISP's DNS servers. I even reset the router to factory and used the default firmware and once again the problem occured again.

    When I get the cooling pad I will hook the router back up and use Google's DNS servers.
     

Share This Page