1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

[384.8_Alpha - builds] Testing all variants.

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by DonnyJohnny, Oct 11, 2018.

  1. D_Day

    D_Day Regular Contributor

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    104
    Is it worth waiting to update to the latest alpha 1?
    The last one is still running very well on my ac68u and I won’t have time to reset for a few days if things are not quite right.
     
  2. Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!
  3. octopus

    octopus Very Senior Member

    Joined:
    Jul 17, 2012
    Messages:
    989
    3:rd generations alpha-1 build testing and working fine after:
    Uptime 0 days 0 hours 29 minute(s) 22 seconds
     
  4. D_Day

    D_Day Regular Contributor

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    104
    I may give it a whirl later then :)
     
  5. scjr

    scjr Senior Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    463
    Location:
    "While I Breathe, I Hope"
    I went back to the previous build for now, since I use the wireless log to quickly monitor for disconnects. The build seems very solid and if you don’t use the log, it should be fine.
     
    D_Day likes this.
  6. Hawk

    Hawk Senior Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    202
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    I am unable to see 5 ghz status on wireless log page with 384.8_alpha1-g6cb8f6716.
    Also Display low level details doesn't display anything for me with either band. I already refresh browser cache and try different browser.

    Edit:1 I forgot to mention I am using Rt-ac86u as my primary router.
     
    Last edited: Nov 1, 2018
  7. D_Day

    D_Day Regular Contributor

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    104
    I think that I will wait and have a look at the next one because I use the wireless log quite often.
     
    Hawk and scjr like this.
  8. scjr

    scjr Senior Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    463
    Location:
    "While I Breathe, I Hope"
    Same here.

    It was running perfectly fine though. You do have some good uptime on the previous build and it’s been working good for you—so if it ain’t broke... :D
     
    D_Day likes this.
  9. Hawk

    Hawk Senior Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    202
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    I reverted back as well, wireless log is not much useful with current version.
     
    D_Day likes this.
  10. D_Day

    D_Day Regular Contributor

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    104
    I rebooted yesterday after 8 days of uptime and it didn’t actually need rebooting.
    It’s a solid revision!
     
    scjr likes this.
  11. Sonyrolfy

    Sonyrolfy Occasional Visitor

    Joined:
    Apr 21, 2018
    Messages:
    20
    All is working fine with: 384.8_alpha1-g6cb8f6716, on the RT-AC86U with a dirty install. The new button Wireless Log is showing dynamically all details. Nice!
    0 days 1 hours 7 minute(s) 48 seconds
     
    Vexira likes this.
  12. Hawk

    Hawk Senior Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    202
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    I am curious what kind of detail you see on wireless page, can you share a screenshot with personal info wiped out.
    I am using rt-ac86u as well, surprisingly it doesn't work on mine.
     
    D_Day and skeal like this.
  13. taffeys

    taffeys Occasional Visitor

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    26
    I reverted back as well.
     
    D_Day likes this.
  14. Sonyrolfy

    Sonyrolfy Occasional Visitor

    Joined:
    Apr 21, 2018
    Messages:
    20
    Here is a overview in section: Wireless Log. The browser i use is Edge and IE 11. RSSI PSM SGI STBC MUBF Tx rate Rx rate and Connect Time is dynamic. 0 days 9 hours 0 minute(s) 42 seconds.
     

    Attached Files:

    D_Day likes this.
  15. Sonyrolfy

    Sonyrolfy Occasional Visitor

    Joined:
    Apr 21, 2018
    Messages:
    20
    Please see my last post.
     
  16. SMS786

    SMS786 Regular Contributor

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    155
    I can report that the OVPN server management is a lot more stable in the 3rd alpha. In the last two alphas the server would, for some reason, hang during the router reboot and had to be reset in the webui. Now the server automatically starts up with the router, as it did on all previous builds.
     
  17. DAVID LONG

    DAVID LONG New Around Here

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    7
    Same for me, shows nothing. No 5ghz section either
     
    Last edited: Nov 2, 2018
    InstantAli3n and Hawk like this.
  18. Sicario

    Sicario Occasional Visitor

    Joined:
    Feb 21, 2016
    Messages:
    19
    problem fixed on the latest alpha2-g952ef6def
     
    scjr and JohnSmith like this.
  19. JohnSmith

    JohnSmith Occasional Visitor

    Joined:
    May 2, 2018
    Messages:
    33
    Location:
    Canada
    Dirty upgrade AC3100 firmware from V384.8_alpha1_g6cb8f6716 to V384.8_alpha2_g952ef6def, no cold boot done.

    - "System Log" | "Wireless Log" | "Wireless 5GHz" connected wireless clients is back!
    - All other functions seem to be working, looks like a good alpha2 so far Merlin!!

    Side Note:

    - Under "Wireless" | there is a Tab called "Roaming Block List", which by its description is tied into "Aimesh Nodes". Merlin, since you do not support Aimesh, should this Tab be there, and can you even remove it if it provides no function in your firmware?
     
    scjr likes this.
  20. scjr

    scjr Senior Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    463
    Location:
    "While I Breathe, I Hope"
    Thanks, @Sicario.

    I can also confirm that 5GHz log is there and low level details working.
     
    Sicario likes this.
  21. octopus

    octopus Very Senior Member

    Joined:
    Jul 17, 2012
    Messages:
    989
    Upgraded to Alpha 2 and seems to working.
    Uptime 0 days 9 hours 35 minute(s) 5 seconds.
     
Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!